«Ваша дочка потрапила в аварію»: слідчі Ладижина повідомили про підозру досвідченому шахраю, який видурив у пенсіонера близько 200 тисяч гривень

Новини Вінниці / «Ваша дочка потрапила в аварію»: слідчі Ладижина повідомили про підозру досвідченому шахраю, який видурив у пенсіонера близько 200 тисяч гривень

Повіривши у слова афериста про те, що «дочка потрапила в аварію», 84-річний житель Ладижина віддав на лікування рідної людини близько 200 тисяч гривень. Як з’ясувалось, чоловікові телефонував досвідчений шахрай. Згодом затримали зловмисника у Києві.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, у кінці жовтня мешканець Ладижина поскаржився на дії афериста, який видурив гроші на нібито лікування. Наляканий пенсіонер особисто виконав вказівки та передав шахраєві 4 600 доларів.

У розслідуванні злочину допомогли записи з відеокамер встановленої в місті системи «Smart City». Отримавши зображення осіб, які перебували в Ладижині в період вчинення злочину, поліцейські почали працювати над їх ідентифікацією.

Увагу оперативників привернув хлопець, який незадовго до часу коли було вчинено шахрайство, приїхав у місто і потім на таксі виїхав з нього.

Працівники поліції відтворили маршрут руху 20-річного підозрюваного і проведеним комплексом заходів встановили особу останнього та місце його перебування. Правопорушник виявився причетним до ще двох аналогічних шахрайств, за вчинення яких був затриманий працівниками Голосіївського Управління поліції Києва.

27 грудня за процесуального керівництва Гайсинської окружної прокуратури зловмиснику, який утримується в слідчому ізоляторі Києва, повідомлено про підозру. Йому інкримінують вчинення злочину, передбаченого ч. 3 ст. 190 КК України (шахрайство). Санкція статті передбачає покарання до 5 років позбавлення волі.

На жаль, гроші пенсіонеру не повернуть, а зловмисника судитимуть за серію шахрайств, і більше 5 років не дадуть.

Макс Мельник

28 грудня, 2023