Валерій Коровій з нагоди Дня Незалежності України нагадав про виклики та досягнння регіону

Новини Вінниці / Валерій Коровій з нагоди Дня Незалежності України нагадав про виклики та досягнння регіону

Сьогодні, 23 серпня у Вінниці відбулися урочисті заходи з нагоди 27-річниці Незалежності України. До святкувань разом із вінничанами долучилися іноземні делегації з Польщі, Чехії, Румунії та Молдови

Сьогодні, 23 серпня, у Вінниці відбулися урочисті заходи з нагоди 27-річниці Незалежності України. До святкувань разом із вінничанами долучилися іноземні делегації з Польщі, Чехії, Румунії та Молдови.

Привітали жителів Вінниччини голова облдержадміністрації Валерій Коровій, очільник обласної ради Анатолій Олійник та вінницький міський голова Сергій Моргунов. Вони вручили 22-м жителям області державні нагороди та відзнаки «За заслуги перед Вінниччиною.

Звертаючись з вітальним словом до присутніх, голова облдержадміністрації відзначив, що чотири останні роки розділили літопис незалежної України на «до» і «після», змусивши українців позбавитись ілюзій та по-новому оцінити свою роль в житті держави.

«Я глибоко переконаний: те, що зроблено за ці важкі чотири роки, в рази́ перевищує зроблене за всі попередні роки. І саме в цей історичний період – своїми рішеннями, прагненнями, вчинками – ми закладаємо підвалини нової української держави», - наголосив Валерій Коровій.

Керівник ОДА підкреслив: що таке війна і наскільки цінним є мир, вінничани відчули у вересні минулого року – із вибухами на військових складах 48-го арсеналу.

«Ті, хто організував цю диверсію, розраховували на хаос, паніку, людські жертви, неспроможність влади захистити громадян. Але їм це не вдалося! У цій надважкій ситуації ми показали зразок мужності, виваженості та злагодженості дій усіх: військових, правоохоронців, служб цивільного захисту, місцевих органів влади, волонтерів і власне самих калинівчан. Найголовніше – вдалося уникнути людських жертв, - зазначив Валерій Коровій. - Понад 45 мільйонів гривень державного та місцевих бюджетів ми використали на відновлювальні роботи. Ще 5 мільйонів виділили на відшкодування витрат тим, хто самотужки ремонтував свої будівлі. Нині триває робота над формуванням бригади територіальної оборони області. Спокій і безпека вінничан – базовий пріоритет нашої діяльності сьогодні».

За словами Валерія Коровія, упродовж останніх років Вінниччина впевнено утримує високі показники розвитку. Потужно працюють аграрії області, створений в регіоні сприятливий бізнес-клімат приваблює інвесторів, і вже до кінця поточного року за рахунок реалізованих інвестиційних проектів в області очікується створення понад 5 тисяч нових робочих місць.

Втілюються в життя і знакові для Вінниччини проекти соціальної сфери: з 1 вересня розпочнуть роботу три нові школи та новостворений Подільський науково-технічний ліцей, до кінця року на повну потужність буде введено новий хірургічний корпус лікарні імені Пирогова, реалізуються ініціативи у галузі культури.

«Вінниччина живе, змінюється, розвивається і незмінно рухається вперед. Так, нам нелегко. Так, ще дуже багато викликів нам доведеться здолати. Та переконаний: наша єдність, наше прагнення до змін та націленість на результат стануть дороговказом на шляху до мети», - зазначив Валерій Коровій.

За словами керівника ОДА, в поточному році Вінницька область отримала найбільшу за останні роки державну підтримку на реалізацію інвестиційних проектів соціального спрямування – понад 487 мільйонів гривень коштів Державного фонду регіонального розвитку та субвенції на соціально-економічний розвиток територій.

Крім того, набирає обертів розпочата торік масштабна кампанія з ремонту доріг. Обсяг фінансування цих заходів склав у поточному році 2,4 мільярди гривень.

«Ми вперше залучили через дорожній фонд 630 мільйонів гривень на ремонт доріг місцевого значення і починаємо планомірну роботу на цих автошляхах. Звичайно, проблем тут дуже і дуже багато. Але принципово важливо, що в такий непростий час ми зробили перші кроки у цьому напрямку», - підкреслив Валерій Коровій.