Валерій Коровій повернувся із Польщі, де подякував екс-президенту Александру Квасьневському

Новини Вінниці / Валерій Коровій повернувся із Польщі, де подякував екс-президенту Александру Квасьневському

Голова облдержадміністрації Валерій Коровій повернувся із Польщі. Разом із колишнім президентом Польщі Александром Квасьневським, депутатами Європарламенту,Сейму, Сейміку, воєводства всіх скликань, всіх колишніх маршалків та голів Сейміку, почесних гостей та молодих лідерів, губернатор Вінницької області взяв участь в  урочистих зборах з нагоди 20-ї річниці створення Сьвєнтокшиського воєводства.

Голова облдержадміністрації Валерій Коровій повернувся із Польщі. Разом із колишнім президентом сусідньої держави Александром Квасьневським, депутатами Європарламенту, Сейму, Сейміку воєводства всіх скликань, всіх колишніх маршалків та голів Сейміку, почесних гостей та молодих лідерів, губернатор Вінницької області взяв участь в урочистих зборах з нагоди 20-ї річниці створення Сьвєнтокшиського воєводства.

«Сьогодні наші серця б'ються в унісон, зараз ми разом як ніколи. І можливо слоган «Два регіони - одне серце» свідчить про те, що наша співпраця триватиме ще 100 років. Я, як голова Вінницької області, ніколи не забуду важкий грудень 2014 року, коли тут, у Кельце, були українські прапори, коли ми отримали медикаменти, як допомогу для наших військових на Сході України, і коли ми відкрили ящики з допомогою і побачили на них дитячі малюнки. Сльози з'явились на очах військових і багатьох, хто бачив смерть. Україна змінюється і попри все рухається вперед. Я хочу, щоб ви знали, ми з вами, ми вас любимо, ми цінуємо нашу співпрацю», - зазначив Валерій Коровій.

Під час поїздки Валерій Коровій зустрівся із маршалком Адамом Ярубасом і віце-маршалком Сьвєнтокшиського воєводства Яном Мачков’яком. В рамках зустрічі вони обговорили реалізацію спільних заходів, присвячених 60-й річниці співпраці Вінницької області та Сьвєнтокшиського воєводства. Йшла мова і про оздоровлення дітей з Вінниччини, батьки яких брали участь в міжнародному збройному конфлікті на Донбасі. Представниками сторін обговорено можливість нових напрямків співпраці в рамках підписаної угоди, зокрема у сферах молодіжної політики, охорони навколишнього середовища та участі у спільних грантових програмах.

Окрім того вінницька делегація зустрілась зі сьвєнтокшиською молоддю, в ході якої голова облдержадміністрації Валерій Коровій спілкувався із молодими людьми на тему комунікації, лідерства та розвитку управлінських навичок.