В "Укравтодорі" назвали регіони, де виявили найбільше дефектів при будівництві доріг. Вінниччина до числа найгірших не потрапила

Новини Вінниці / В "Укравтодорі" назвали регіони, де виявили найбільше дефектів при будівництві доріг. Вінниччина до числа найгірших не потрапила

Сьогодні, 23 травня, на засіданні уряду прем’єр-міністр України Володимир Гройсман дав доручення владі на місцях, а також регіональним структурам дорожньої галузі проконтролювати якість робіт з ремонту та будівництва доріг .

Сьогодні, 23 травня, на засіданні уряду прем’єр-міністр України Володимир Гройсман дав доручення владі на місцях, а також регіональним структурам дорожньої галузі проконтролювати якість робіт з ремонту та будівництва доріг. Про це йдеться на урядовому порталі.

«У нас є безпрецедентний обсяг, по якому виконуються роботи по всій країні. Зараз важливо забезпечити якість. І тут очевидна відповідальність уряду та регіональних структур (відповідних відомств) і місцевих органів влади. Даю доручення – проаналізувати цю роботу. Ніхто не давав права красти ці кошти або розпоряджатися ними неефективно. Контроль і якість виходить на перший план. Ми доб’ємось того, аби якість була на рівні», -  зазначив Володимир Гройсман.

Водночас в.о. голови Державного агентства автомобільних доріг України Славомір Новак розповів, що в ході масштабної перевірки доріг державного і місцевого значення було виявлено порушення на 136 об'єктах з 487 перевірених. При цьому посадовець уточнив, що виявлені дефекти на дорогах не були серйозними, це були тріщини, лущення тощо.

За його словами, найбільший відсоток дефектів, виявлених на відремонтованих торік дорогах було зафіксовано у Донецькій, Луганській і Миколаївській областях. Водночас найкраща ситуація - у Вінницькій, Одеській та Львівській.