В рейтингу прозорості міст ТОП-100 Вінниця посідає 13 місце

Новини Вінниці / В рейтингу прозорості міст ТОП-100 Вінниця посідає 13 місце

В рамках реалізації спільного проекту Transparency International Україна, Transparency International Словаччина та Інституту Політичної Освіти другий рік поспіль вивчається рівень прозорості 100 українських міст. В рейтингу Вінниця цього року посіла 13 місце.

В рамках реалізації спільного проекту Transparency International Україна, Transparency International Словаччина та Інституту Політичної Освіти другий рік поспіль вивчається рівень прозорості 100 українських міст. В рейтингу Вінниця цього року посіла 13 місце.

Автори проекту зазначають, що в Україні триває децентралізація, і західні партнери вважають, що місцеві органи влади мають бути максимально прозорими, оскільки через підвищення фінансових ресурсів, збільшуються і ризики корупції. Організатори проекту вивчають ситуацію та намагаються стимулювати місцеву владу «до більшої прозорості, підзвітності та участі громадян у формуванні політики».

Загальний бал є сумою «оцінок» в 13 «номінаціях». Лідерами по прозорості в рейтингу по аналізу на травень 2018-го вказано Маріуполь (81,1), Дрогобич (80,3) і Житомир (67,83). З 50 балами Вінниця посідає13 місце.

Вінничанин Віктор Перлов у Facebook нагадує, що минулого року місто було на 9-му місці. Однак тоді і лідери біли іншими, і показники їх скромніші. Так, у першій трійці минулого року перебували Львів (59,7 бали), Кропивницький (55,96) і Івано-Франківськ (54,2). А у Вінниці нарахували 49 балів. Тобто, менше, ніж нині.  

Будь-які рейтинги лише суб’єктивно оцінюють ситуацію, тому до них треба ставитися відповідним чином.

Олеся Рудницька

30 серпня, 2018