В один вечір звучатиме народна музика, опера та джаз: вінничан запрошують на концерт-історію «Лінія культури»

Новини Вінниці / В один вечір звучатиме народна музика, опера та джаз: вінничан запрошують на концерт-історію «Лінія культури»

У суботу, 3 листопада вінничан запрошують на вечір народної музики, опери та джазу. У Вінниці в будинку офіцерів відбудеться концерт «Лінія культури»: Ми з України – ми робимо світ кращим.

У суботу, 3 листопада, вінничан запрошують на вечір народної музики, опери та джазу. У Вінниці в Будинку офіцерів відбудеться концерт «Лінія культури»: Ми з України – ми робимо світ кращим».

Організатори дійства заначають - це унікальна експериментальна програма, що виконується вперше і включає твори з різних жанрів, у яких працювали знані на весь світ музиканти - Джозеф Шиллінгер, Микола Леонтович та Соломія Крушельницька. Три концерти-історії про українців, які своїм спадком сколихнули весь світ, складуть Лінію культури.

Концерт-історію організовує ГО Центр Розвитку Громад за підтримки Українського культурного фонду, у партнерстві з ХНАТОБ / СХІД OPERA. Проект демонструє, що українці з різних регіонів в різні часи внесли вагомий вклад у світову культуру та мистецтво. Не завжди пересічні українці усвідомлюють це, так само, як не завжди вони усвідомлюють можливості формування спільних цінностей через культуру. 

Лінія культури проходить через три українських міста Харків - форпост культури на сході України, де народився Джозеф Шиллінгер, який допоміг нам закохатись у джаз, Вінницю - перлину Поділля, яка подарувала творчість Миколи Леонтовича, композитора української душі, що кожного Різдва відкликається у мільйонах сердець по всьому світу, а також Тернопіль - малу батьківщину світової оперної діви, чарівної "Батерфляй" Соломії Крушельницької. 

У Вінниці концерт відбудеться о 18.30. Вхід вільний, але за попередньою реєстрацією, яку можна здійснити за телефоном: 096 408 40 99.