В ISW зафіксували просування російських військ в районі Кремінної та Бахмута

Новини Вінниці / В ISW зафіксували просування російських військ в районі Кремінної та Бахмута

Поки західні партнери зволікають з фінансовою та військовою підтримкою України російські війська дещо просунулись в районі Кремінної та Бахмута.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

За даними аналітиків, російські війська нещодавно підтвердили просування в районі Кремінної під час позиційних боїв уздовж лінії Куп’янськ-Сватове-Кремінна 16 січня. Геолокаційні кадри, опубліковані 15 січня, показують, що російські війська просунулися на північ від Діброви (на південний захід від Кремінної).

Окрім цього, російські сили нещодавно досягли незначних успіхів поблизу Бахмута та продовжили позиційні бойові дії з українськими силами в цьому районі 16 січня. Геолокаційні кадри, опубліковані 15 січня, показують, що російські сили трохи просунулися на північ від Кліщіївки (на південний захід від Бахмута).

В ISW опублікували ключові висновки за 16 січня. Отже, згідно з ними президент Путін продовжив демонструвати, що РФ не зацікавлена в добросовісних переговорах з Україною і що максималістські цілі Росії в Україні, які рівнозначні повній капітуляції України і Заходу, залишаються незмінними. Також Владімір Путін помітно активізував давні зусилля Кремля зі створення інформаційних передумов для майбутньої ескалації проти країн Балтії, ймовірно, як частину його ширших зусиль з послаблення НАТО.

Олег Верлан

17 січня, 2024