В деяких школах Вінниччини першокласники отримають свої одномісні парти в жовтні

Новини Вінниці / В деяких школах Вінниччини першокласники отримають свої одномісні парти в жовтні

Нові стандарти за старими партами. На Вінниччині не всі школи встигають до першого вересня придбати парти, які передбачені для першокласників концепцією нової української школи (НУШ). До таких навчальних закладів меблі будуть надходити у вересні і навіть у жовтні. Про це повідомила заступник директора департаменту освіти і науки облдержадміністрації Олена Чорна.

Нові стандарти - за старими партами. На Вінниччині не всі школи встигають до першого вересня придбати парти, які передбачені для першокласників концепцією нової української школи (НУШ). До таких навчальних закладів меблі будуть надходити у вересні і навіть у жовтні. Про це повідомила заступник директора департаменту освіти і науки облдержадміністрації Олена Чорна.

«Проблема з партами і меблями взагалі не лише в нашому місті чи області, а вцілому по Україні. Потужності виробників на сьогоднішній день не можуть покрити замовлення. Тому є, на жаль, в нас випадки, коли постачання парт - нових одномісних для першокласників - буде і в вересні, і в жовтні», - зазначила Олена Чорна.

За її словами, впливають на вчасну поставку парт і тендерні процедури.

«Є такі приклали, коли оголошували тендер, а ніхто не подався, оголошували вдруге, і потів вже проводили  закупівлі , а все це розтягнуто в часі, адже  процедури, згідно законодавства, порушувати не можна», - уточнила посадовець.

Загалом на Вінниччині, каже Олена Чорна, більшість перших класів підготовлені до навчального року за новими стандартами. Однак, є й такі школи, де роботи нещодавно розпочалися.

«На тижні всі працівники департаменту освіти і науки виїздили одномоментно у школи, щоб подивитися їх готовність до 1 вересня, яка ситуація є на місцях. За дорученням голови облдержадміністрації виїздили керівники та працівники інших структурних підрозділів ОДА. Сьогодні можуть слугувати гарним зразком Гайсинський, Бершадський, Крижопільський, Калинівський та Ямпільський райони, а також міста Жмеринка і Калинівка», - зауважила  Олена Чорна.