Унікальна виставка картин індійського художника Шрі Чинмоя відкрита у музеї Михайла Коцюбинського

Новини Вінниці / Унікальна виставка картин індійського художника Шрі Чинмоя відкрита у музеї Михайла Коцюбинського

У Вінниці, у виставковому залі музею Михайла Коцюбинського, з 8 по 14 квітня, триватиме виставка репродукцій робіт відомого індійського художника Шрі Чинмоя "Fountain-Art – Водограй-мистецтво". 

Художня творчість Шрі Чинмоя відрізняється особливим вибором кольорового рішення і техніки, а також оригінальністю стилю автора. Він використовував різноманітні техніки та інструменти, такі як акварель, гуаш, фломастери, туш, на виготовленому власноруч тайському папері з включенням пелюсток квітів.

Стиль творів Шрі Чинмоя відрізняється завдяки незвичайній техніці використання спеціально виготовлених губок і пензлів, які створюють вражаючий ефект легкості форми. Завдяки інтуїтивно знайденим сполученням кольорів в абстрактних картинах, випромінюється енергія, і вони дарують цілюще відчуття гармонії. 

«Картини, які представлені у виставковій залі музею, наповнені світлом та теплом. Усі вони гармонійні, оригінальні та в кожній відчувається своя неповторна історія», – говорить директорка музею Лариса Кравченко.

В рамках виставки також проводитимуться лекції, концерти та майстер-класи зі спонтанного живопису. Вхід на виставку безкоштовний.

Адреса музею: музей-садиба Михайла Коцюбинського, виставковий зал, вул. Івана Бевза, 15. Відвідати виставку можна з понеділка по п'ятницю з 9:00 до 19:00, а також у суботу з 10:00 до 17:00.

Для отримання додаткової інформації та запису на безкоштовні групові відвідування звертайтеся за номером телефону: 067-639-79-92.

 

Михайло Білик

8 квітня, 2024