"Українсько-грузинська" група озброєних квартирних крадіїв орудувала у Вінниці: їх впіймали на Хмельниччині (ФОТО)

Новини Вінниці / "Українсько-грузинська" група озброєних квартирних крадіїв орудувала у Вінниці: їх впіймали на Хмельниччині (ФОТО)

У вівторок, 21 травня, оперативники Вінницького відділу поліції спільно з працівниками карного розшуку обласного главку на Хмельниччині наздогнали та затримали трьох чоловіків, підозрюваних у квартирних крадіжках на території міста Вінниці.

У вівторок, 21 травня, оперативники Вінницького відділу поліції спільно з працівниками карного розшуку обласного главку на Хмельниччині наздогнали та затримали трьох чоловіків, підозрюваних у квартирних крадіжках на території міста Вінниці.

Як повідомили у відділі комунікації поліції Вінниччини, окрім, речових доказів, які свідчать про протиправну діяльність затриманих, у них поліцейські вилучили наркотичну речовину, схожу на метадон, та марихуану.

А почалося все з того, що до поліції із заявою про крадіжку 20 травня звернулася 31-річна вінничанка. Жінка розповіла, що в першій половині дня невідомі підібрали ключ до її квартири і викрали планшет. Оглянувши записи з камер відеоспостереження, та, опитавши сусідів, працівники поліції встановили автомобіль, на якому могли пересувались ймовірні зловмисники. Помітивши в місті це авто, поліцейські намагались його зупинити, але водій почав тікати та виїхав за місто. 

Як розповів заступник начальника Вінницького відділу поліції Сергій Химич, у селищі  Нова Ушиця Хмельницької області оперативники наздогнали та затримали автомобіль «Skoda Octavia A5» з підозрюваними.

«Правопорушниками виявилися двоє громадян Грузії віком 32, 41 років та 30-річний житель Харківської області. Усі вони раніше притягувались до кримінальної відповідальності та є наркозалежними. В автомобілі, на якому пересувались підозрювані, поліцейські  вилучили викрадені ювелірні прикраси, відмички, ключі, рукавиці, шприци, наркотичні речовини, схожі на метадон та марихуану, травматичну зброю. Від будь-яких пояснень щодо походження вилученого затримані відмовились.  Наразі  поліція перевіряє причетність затриманих до вчинення аналогічних злочинів на території Вінницької області та інших регіонів», - йдеться у повідомленні поліції.

Зловмисники наразі затримані у процесуальному порядку та знаходяться в ізоляторі тимчасового тримання. Вирішується питання про оголошення їм про підозру. За такі злочини передбачено покарання до 7 років ув’язнення.

Вилучені наркотичні речовини та зброя направлені на експертизу.

Новини Вінниці / "Українсько-грузинська" група озброєних квартирних крадіїв орудувала у Вінниці: їх впіймали на Хмельниччині (ФОТО)Новини Вінниці / "Українсько-грузинська" група озброєних квартирних крадіїв орудувала у Вінниці: їх впіймали на Хмельниччині (ФОТО)Новини Вінниці / "Українсько-грузинська" група озброєних квартирних крадіїв орудувала у Вінниці: їх впіймали на Хмельниччині (ФОТО)Новини Вінниці / "Українсько-грузинська" група озброєних квартирних крадіїв орудувала у Вінниці: їх впіймали на Хмельниччині (ФОТО)Новини Вінниці / "Українсько-грузинська" група озброєних квартирних крадіїв орудувала у Вінниці: їх впіймали на Хмельниччині (ФОТО)Новини Вінниці / "Українсько-грузинська" група озброєних квартирних крадіїв орудувала у Вінниці: їх впіймали на Хмельниччині (ФОТО)Новини Вінниці / "Українсько-грузинська" група озброєних квартирних крадіїв орудувала у Вінниці: їх впіймали на Хмельниччині (ФОТО)
Сергій Маламура

23 травня, 2019