Учні із районів Вінниччини можуть вступити до новоствореного ліцею для обдарованої молоді до жовтня

Новини Вінниці / Учні із районів Вінниччини можуть вступити до новоствореного ліцею для обдарованої молоді до жовтня

З першого вересня у Вінниці розпочне роботу Подільський науково-технічний ліцей для обдарованої молоді. Новий освітній заклад діє на базі Вінницького національного технічного університету. У гуртожитку вишу ліцеїстам буде надано житло та забезпечено харчування.

З 1-го вересня у Вінниці розпочне роботу Подільський науково-технічний ліцей для обдарованої молоді. Новий освітній заклад діє на базі Вінницького національного технічного університету. У гуртожитку вишу ліцеїстам буде надано житло та забезпечено харчування.

У новоствореному закладі навчатимуться учні з усієї області - 8, 9, 10 та 11 класів.

 «На сьогодні  ми набради понад 100 ліцеїстів. Найбільше у 8 та 10 класи, а у 9-ий та 11-ий менше, і це зрозуміло, адже це випускні класи і не всі наважуються змінювати навчальний заклад. Прийнято рішення і набір для учнів з районів та містечок Вінниччини продовжено орієнтовно до 10 жовтня. Для школярів із навчальних закладів Вінниці він закінчується у серпні», - розповів NaПарижі керівник Подільського науково-технічного ліцею для обдарованої молоді Віталій Козаченко.

Раніше NaПарижі повідомляв, що зарахування на навчання до новоствореного ліцею відбуватиметься за підсумками тестування. Учні складатимуть тести з української мови, математики, а також фізики чи інформатики на вибір.

Нагадаємо, Віталій Козаченко раніше працював директором загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 26 міста Вінниці. Тепер навчальний заклад буде очолювати Сніжана Резнік, яка до цього працювала головним спеціалістом в департаменті освіти міської ради.