Учасники гри «Сокіл» («Джура») на Вінниччині знайомились зі зброєю та спілкувались із ветеранами АТО (ФОТО)

Новини Вінниці / Учасники гри «Сокіл» («Джура») на Вінниччині знайомились зі зброєю та спілкувались із ветеранами АТО (ФОТО)

Чотири дні на Вінниччині тривав ХІ Обласний етап дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). Змагання проходили на території військово-спортивного аеродрому у Сутисках Тиврівського району. У грі взяли участь 33 рої з 22 районів, 5 міст та 6 ОТГ, - повідомляє департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Вінницької ОДА.

Чотири дні на Вінниччині тривав ХІ Обласний етап дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). Змагання проходили на території військово-спортивного аеродрому у Сутисках Тиврівського району. У грі взяли участь 33 рої з  22 районів, 5 міст та 6 ОТГ, - повідомляє департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Вінницької ОДА.

Обов’язкова програма складалася з 9 основних видів та конкурсів («Впоряд», «Ватра», «Добре діло», «Бівак», «Рятівник», «Стрільба», «Смуга перешкод», «Відун», «Перетягування линви»).

Крім того, для учасників гри Національна гвардія України, громадська організація «Українське об'єднання учасників бойових дій та волонтерів АТО у Вінницькій області», ДНЗ «Центр професійно-технічної освіти №1 м. Вінниці» провели низку майстер-класів. Там джури знайомились із військовою технікою, правилами застосування зброї,  наданням першої медичної допомоги. Військові організували тактичну гру на місцевості з основами топографії. Учасники Гри підготували 35 кг борщових наборів, які будуть передані ГО «Мольфар» у зону бойових дій.

Гру «Сокіл» («Джура») присвячено українській героїчній постаті – Івану Богуну. У перший день Гри було проведено виховну гутірку, під час якої джурів ознайомлено з історичними дослідженнями Олександра Коваля  під назвою «Стежками Івана Богуна», представлено виступи з бойового мистецтва школи Козацького гарту ім. Д.Нечая та фаєр–шоу.

Учасники змагань також зустрілись із захисником Донецького аеропорту, ветераном АТО Андрієм Гишпалем.

Стосовно переможців, то ними стали:

І місце  ̶  рій «Корд» (Козятинський район);

ІІ місце – рій «Нащадки козаків» (м.Хмільник);

ІІІ місце – рій «Соколи» (Калинівська ОТГ).

Рої-переможці нагороджено кубками, медалями, грамотами Департаменту освіти і науки облдержадміністрації та подарунками від голови Всеукраїнської спілки учасників бойових дій в АТО «Побратими України» у Вінницькій області Романа Смішного.

Фото із сайту Вінницької ОДА

Новини Вінниці / Учасники гри «Сокіл» («Джура») на Вінниччині знайомились зі зброєю та спілкувались із ветеранами АТО (ФОТО)Новини Вінниці / Учасники гри «Сокіл» («Джура») на Вінниччині знайомились зі зброєю та спілкувались із ветеранами АТО (ФОТО)Новини Вінниці / Учасники гри «Сокіл» («Джура») на Вінниччині знайомились зі зброєю та спілкувались із ветеранами АТО (ФОТО)Новини Вінниці / Учасники гри «Сокіл» («Джура») на Вінниччині знайомились зі зброєю та спілкувались із ветеранами АТО (ФОТО)Новини Вінниці / Учасники гри «Сокіл» («Джура») на Вінниччині знайомились зі зброєю та спілкувались із ветеранами АТО (ФОТО)Новини Вінниці / Учасники гри «Сокіл» («Джура») на Вінниччині знайомились зі зброєю та спілкувались із ветеранами АТО (ФОТО)Новини Вінниці / Учасники гри «Сокіл» («Джура») на Вінниччині знайомились зі зброєю та спілкувались із ветеранами АТО (ФОТО)
Сергій Маламура

21 травня, 2019