У Жмеринці відкрили меморіальну дошку Герою Небесної сотні Валерію Брезденюку на п’яті роковини вбивства

Новини Вінниці / У Жмеринці відкрили меморіальну дошку Герою Небесної сотні Валерію Брезденюку на п’яті роковини вбивства

Сьогодні, 18 лютого лютого, у місті Жмеринка відкрили меморіальну дошку Герою Небесної сотні Валерію Брезденюку, який загинув п’ять років тому під час мітингу в Києві на Євромайдані.

Сьогодні, 18 лютого, у місті Жмеринка відкрили меморіальну дошку Герою Небесної сотні Валерію Брезденюку, який загинув п’ять років тому під час мітингу в Києві на Євромайдані.

Пам’ятну дошку встановили на приміщенні Ощадбанку, що розташоване на вулиці, яка донедавна називалася Радянською, а сьогодні носить ім’я Героя України Валерія Брезденюка. Право відкрити дошку надали дочці Юлії.

Нагадаємо, 50-річний жмеринчанин Валерій Брезденюк, приватний підприємць, був унікальним художником — працював у техніці ебру (малюнки на воді). За своє життя створив понад 500 картин. У 2013 році увійшов до фіналу шоу «Україна має талант».

Коли розпочався Майдан, один із перших поїхав до столиці. Загинув 18 лютого 2014 року під час мітингу на Євромайдані.  У 2015 році, відповідно до Указу Президента України, Брезденюку Валерію присвоєно звання «Героя України» (посмертно).

Фото Жмеринка.Сity