У Ямполі відбувся парад сільськогосподарської техніки

Новини Вінниці / У Ямполі відбувся парад сільськогосподарської техніки

Під час обласного свято «Обжинки – 2018», яке відбувається у Ямполі влаштували парад сільськогосподарської техніки. Першими їхала колона ґрунтообробна техніка, згодом посівна, за ними група оприскувачів та кормової техніки. Завершували колону зернозбиральні комбайни. Уся техніка місцевих підприємств, яка була задіяна цьогоріч на роботах у полях.

Під час обласного свято «Обжинки – 2018», яке відбулося у Ямполі, влаштували парад сільськогосподарської техніки. Першими їхала колона ґрунтообробної техніка, згодом посівна, за ними група оприскувачів та кормової техніки. Завершували колону зернозбиральні комбайни. Уся техніка місцевих підприємств, яка була задіяна цьогоріч на роботах у полях.

Загалом на цьогорічні «Обжинки» до Ямполя, щоб підбити попередні підсумки збирання ранньої групи зернових та зернобобових культур урожаю сільгосппідприємствами Вінницької області, а заодно відзначити кращі господарства завітали голова ОДА Валерій Коровій, голова обласної ради Анатолій Олійник, їхні заступники, директори департаментів Вінницької ОДА, голови РДА і районних рад області. Разом із вінничанами святкували і закордонні гості із сусідньої Молдови, зокрема голова Сорокського району Геннадій Мунтян.

«В області завершено збір ранньої групи зернових: Вінниччина має 2,2 млн тонн зернових, вирощених в дуже непростих умовах посушливого травня та великої кількості опадів у червні-липні. Проте,  урожай радує -  на сьогодні це другий результат по країні,  середня урожайність становить 48 ц/га, хоча пшениця дала урожай до 54 ц/га. Хлібороби Вінниччини мають великі сподівання на пізні зернові культури, особливо на  кукурудзу, якої маємо 380 тис. га. За досить скромними підрахунками, після збору кукурудзи та інших пізніх культур область матиме близько 3,5 млн тонн зерна. Тож разом з ранньою групою це може становити абсолютний рекорд з виробництва зернових у Вінницькій області, який перевищуватиме 5,7 млн тонн», - зазначив Валерій Коровій.

В рамках обласного свята місцеві громади розгорнули справжнє містечко світлиць, в яких представляли цьогорічний урожай – овочі, фрукти, збіжжя, а також виготовлену з них смачну продукцію – духмяні короваї і книші, пироги, різні наїдки і напої. Крім того, місцеві митці презентували свої вишивки, глиняний посуд, картини з зерна, різноманітні прикраси і сувенірну продукцію.  

«Дуже добре, що сьогодні ми відроджуємо давнє свято обжинок, відоме нам ще з дитинства, але в останні роки воно відійшло дещо на другий план в когорті інших свят. Давайте відроджувати цю гарну традицію і всім на зло показувати, як потужно розвивається наша Україна. Ми можемо перемогти тільки тоді, коли будемо сильні у військовому, економічному плані. Ми повинні давати натхнення і в бізнесі, і в інших видах життєдіяльності. Адже поважають тільки сильних», - наголосив голова Вінницької ОДА Валерій Коровій.