У виправних колоніях Вінниччини виявили тонни неякісної курятини

Новини Вінниці / У виправних колоніях Вінниччини виявили тонни неякісної курятини

Скільки неякісної курятини з'їли ув'язнені – поки невідомо. Як й те, чому адміністрація кількох виправних установ Вінниччини «закривала очі» на те, що в раціоні їх підопічних потрапляла небезпечна для здоров'я їжа.

Скільки неякісної курятини з'їли ув'язнені – поки невідомо. Як й те, чому адміністрація кількох виправних установ Вінниччини «закривала очі» на те, що в раціон їх підопічних потрапляла небезпечна для здоров'я їжа.

Неякісне м'ясо виявили під час перевірки у таких установах: «Вінницька виправна установа №1», «Вінницька виправна колонія № 86» та «Стрижавська виправна колонія № 81». Загалом – майже 3 тонни. Про це повідомила прес-служба прокуратури Вінницької області.
Перевірка у лабораторії вказала на те, що у м'ясі більше, ніж має бути, аеробних і анаеробних мікроорганізмів. Цей показник якості продуктів фахівці називають МАФАМ.
У раціон ув'язнених ця курятина, звісно, не потрапить.

У прокуратурі з посиланням на Держспоживслужбу у Вінницькій області повідомили, що велика кількість мікроорганізмів у курятині ймовірно з'явилася через порушення технології її виготовлення, транспортування або зберігання. Це з'ясується під час спеціальної перевірки. 
 

Юрій Ярмощук

12 вересня, 2018