У Вінницькому звіринці народилося оленятко (ФОТО)

Новини Вінниці / У Вінницькому звіринці народилося оленятко (ФОТО)

У Подільському зоопарку наголошують на бебі-бумі. Знову побільшало малечі. Дитинча народилося в родині благородних оленів. Мабуть, умови у Вінниці сприятливі для розмноження.

У Подільському зоопарку наголошують на бебі-бумі. Знову побільшало малечі. Дитинча народилося в родині благородних оленів. Мабуть, умови у Вінниці сприятливі для розмноження.

Про це йдеться на сторінці звіринцю у Facebook. Як зазначають у закладі, вага новонародженого близько 20 кілограмів. Догодовувати малечу не доводиться. Харчується маля материнським молоком. Вагітність його мами тривала півроку. Тож, працівники звіринцю вже чекали народження малюка. 

За словами директора зоопарку Євгена Ткачика, народжує у Подільському зоопарку олениха вже вдруге. А от самець татом став уперше. Щоб створити повноцінну родину благородних оленів, позаминулого року самця привезли до вінницького зоопарку з Харкова.

Після народження оленятка працівники звіринцю переймались тим, як молодий самець сприйме народження маляти. Втім, особливих змін у поведінці молодого тата не відбулось. 

Хутро новонародженої має коричневе з білими плямами забарвлення. Працівники зоопарку зазначають, що після шести місяців білі плями в оленятка зійдуть і забарвлення стане як в дорослих оленів.

Також у Подільському зоопарку зростає два новонароджених лошатка. Малята народились у родини поні і рідкісних гуцульських коней. 

Поні народили первістка. Хлопчик вже цілком самостійний і багато часу проводить без мами. Як і його батько, він має коричневе забарвлення. Щоб урізноманітнити колекцію поні, наразі в адміністрації зоопарку розмірковують над тим, як доповнити колекцію зоопарку представниками більш яскравих порід поні. 

У родині рідкісних гуцульських коней зростає маленька дівчинка. Їй лише півтора тижні. На відміну від малюка поні, вона майже не відходить від мами і харчується материнським молоком.

Діти в родині гуцульських коней народжуються раз на рік. За 3,5 роки перебування у Подільському зоопарку пара дає потомство вже вдруге. Неподалік у сусідньому вольєрі зростає  лоша, яке народилось у цих коней минулого року.