У Вінницькому зоопарку тривають масштабні зміни для ведмедів і шукають другу зебру (ФОТО)

Новини Вінниці / У Вінницькому зоопарку тривають масштабні зміни для ведмедів і шукають другу зебру (ФОТО)

Nа Парижі повідомляли про народження у Подільскому зоопарку верблюда Зіка. також у звіринці повідомили і про новоприбулу зебру підвиду Гранта, та не залиши без уваги "старожилів" звірнця -ведмедів, їх ”розквартирували” по нових помешканнях.

Nа Парижі повідомляли про народження у Подільскому зоопарку верблюда Зіка. Також у звіринці розказують і про поповнення. До вінницького закладу прибула зебра підвиду Гранта. Крім того, не варто залишати без уваги "старожилів" звіринця -ведмедів, їх ”розквартирували” по нових помешканнях.

Як проінформувала прес-служба Подільського зоопарку, їх родина поповнилася новим видом копитних – зеброю-дівчинкою підвиду Гранта. Звуть її – Тірою.

Житиме красуня у відкритому просторому вольєрі. А зимуватиме вона у новому зимівнику, який зоопарк наразі добудовує власними силами за кошти з власної господарської діяльності. Всі будівельні роботи наразі вже завершені. Залишилось лише провести опорядження зовнішніх стін.

Також, очільник зоопарку Євген Ткачик додав, що наразі для Тіри шукають хлопчика, адже вона вже доросла, статево зріла дівчинка (статева зрілість наступає у зебр у семирічному віці), та гадає, що зебри успішно приживуться у їхньому зверинцеві, та будуть розмножуватись й радіти відвідувачам. 

У зоопарку не обділили увагою і ведведів. Їх розселили по нових помешканнях. Бурих - переселили у новий сучасний вольєр з басейном і водоспадом (ІІ черга) поряд із новим вольєром, до якого вони переїхали рік тому. Нині в їх вже обжите помешкання (І черга) переселили гімалайських ведмедів. Наразі вони звикають до нових "квадратних метрів" та незвичного ландшафту. 

- Тут ведмеді перебуватимуть постійно, - зазначає директор зоопарку Євген Ткачик. - Таке розташування тварин планувалось з самого початку. Перша черга трішки менша за другу. Оскільки бурі ведмеді трохи більші за розмірами, їм потрібна більша територія. А гімалайським ведмедям підходять обидва вольєри. Вони обидва відповідають усім нормам, із великим запасом, і нічим не відрізняються один від одного. У новому вольєрі також є басейн, фільтрувальна станція, кормушки, барлоги, зал для прийому їжі, рухлива стіна.

Директор зоопарку також зауважив, що новий вольєр, у якому вже зимували бурі ведмеді, цілком виправдав себе протягом року. 

- Нам було дуже приємно працювати з новим вольєром. Гадаю, ведмедям комфортно в ньому жити. Приємно і відвідувачам, оскільки від тварин їх відгороджує лише скло. Ведмеді не відчувають енергетики людини, і то є надзвичайно безпечно. Крім того, відвідувачі менше кидають у такі вольєри корм, що допомагає запобігати розладам травлення у тварин, - "підвів риску" Є. Ткачик. 

 

Ірина Заіковата

31 травня, 2019