У Вінницькому транспортному коледжі спалах кору

Новини Вінниці / У Вінницькому транспортному коледжі спалах кору

На Вінниччині за останній тиждень зафіксували два спалахи кору - у Вінницькому технічному коледжі та в с. Клекотина, Шаргородського району. Загалом захворіло десять дітей та двоє дорослих. Про це повідомили у Вінницькому обласному лабораторному центрі МОЗ.

На Вінниччині за останній тиждень зафіксували два спалахи кору - у Вінницькому технічному коледжі та в селі Клекотина Шаргородського району. Загалом захворіло десять дітей та двоє дорослих. Про це повідомили у Вінницькому обласному лабораторному центрі МОЗ.

Загалом, за оперативними даними, протягом минулого тижня в області інфекцію «підхопили» понад 240 вінничан, більше половини – це діти.

Хоча кількість захворілих в порівнянні з попереднім тижнем зменшилась на 13%, однак захворюваність залишається вищию, ніж в середньому по Україні.

«З початку поточного року в області зареєстровано 1901 випадок кору. Рівень захворюваності склав 121 вип. на 100 тис. нас. (в Україні 43,3 вип. на 100 тис. нас.)  Серед захворілих 1075 дітей, що становить 438 вип. на 100 тис. дитячого населення. Із всіх захворілих 66% не були щеплені проти кору», - повідомили у лабораторному центрі.

Фахівці вкотре наголошують, що єдиним ефективним засобом профілактики кору є щеплення і в області вакцини достатньо.