У «Вінницькій транспортній компанії» пояснили ситуацію з проїзними квитками

Новини Вінниці / У «Вінницькій транспортній компанії» пояснили ситуацію з проїзними квитками

Зазвичай місячні проїзні квітки на трамвай, тролейбус чи автобус можна купити вже 27-го числа. Однак в серпні вінничани стикнулися з тим, що «точки» з продажу проїзних закриті, а в кіосках преси радять «приходити пізніше». За словами керівника КП «Вінницька транспортна компанія» Михайла Луценка, місячні проїзні квітки з’являться у продажу з 29-го, а затримку він пояснює нещодавнім підвищенням платні.

Зазвичай місячні проїзні квітки на трамвай, тролейбус чи автобус можна купити вже 27-го числа. Однак в серпні вінничани стикнулися з тим, що «точки» з продажу проїзних закриті, а в кіосках преси радять «приходити пізніше». За словами керівника КП «Вінницька транспортна компанія» Михайла Луценка, місячні проїзні квитки з’являться у продажу з 29-го, а затримку він пояснює нещодавнім підвищенням платні.

Нагадаємо, з 20 серпня тариф на перевезення одного пасажира у міському електротранспорті підвищено до 4 гривні, а в міському автобусі – 5 грн. Разом з вартістю проїзду подорожчали і місячні проїзні квитки, але на вересень. Так, на проїзд у трамваї, тролейбусі чи автобусі вартість проїзного становитиме 300 грн, для студентів –150 грн, для школярів – 100 грн. Проїзний на два види транспорту коштуватиме відповідно 340 грн, 170 грн та 110 грн.

«Затримка пов’язана з тим, що лише 20 серпня підвищилася платня за проїзд. Є ще три дні до початку місяця, тому я не вбачаю проблеми. Зараз у продаж поступить навіть більше проїзних квитків, чим у минулих місяцях. Ми сподіваємося, що їх активніше куплятимуть. «Точок» з продажу» достатньо. Це не лише «наші» кіоски, але й місця продажу преси, з якими підприємство заключило договір. Вони розташовані у різних куточках Вінниці», - пояснив ситуацію Михайло Луценко.

Макс Мельник

29 серпня, 2018