У вінницькій «Самопомочі» назвали фейком дивні чутки про «розпуск фракції» в облраді

Новини Вінниці / У вінницькій «Самопомочі» назвали фейком дивні чутки про «розпуск фракції» в облраді

Кому перейшла дорогу молода «команда» вінницької «Самопомочі»? Через маловідомі ресурси запускається рейкова інформація про нібито можливість розпуск фракції у Вінницькій облраді, що заперечують перш за все самі депутати.

Кому перейшла дорогу молода «команда» вінницької «Самопомочі»? Через маловідомі ресурси запускається рейкова інформація про нібито можливість розпуск фракції у Вінницькій облраді, що заперечують перш за все самі депутати.

Журналісти нового місцевого видання Vinmedia провели невеличке власне розслідування щодо «кінців» фейку. Як виявилося спочатку «новина» з’явилась на маловідомому сайті «Аргументум», потім повідомлення повністю перекопіював сайт From-Ua, а звідти вже «копіпасту» зробив сайт аргумент.юа. Окремі вінницькі блогери, в свою чергу, чи навмисне, чи не розібравшись у ситуації почали розповсюджувати цю «новину» на своїх сторінках у соцмережах.

У повідомленні йдеться, що «слідом за саморозпуском фракції «Самопоміч» у Київській міській раді, виконавчий комітет партії вивчає питання про розпуск фракції у Вінницькій обласній раді».

Видання наводить текст повідомлення: 
Причиною називають корупційні скандали і неналежну поведінку керівництва обласного осередку, що завдають непоправної шкоди репутації всеукраїнського об'єднання напередодні виборів.
У центральному штабі вважають, що в партії з'явилася «п'ята колона», яка працює на користь опонентів лідера «Самопоміч» Андрія Садового і провокує публічні скандали. До диверсантів відносять і представників у Вінницькій області. Мова в першу чергу про Ігоря Хміля, голову обласного осередку та Вадима Соляника, голову фракції в облраді.
Зараз виконавчий комітет вивчає декларації «однодумців», а за результатами планує передати матеріали внутрішнього розслідування в НАБУ і НАПК.
Нагадаємо, Ігор Хміль записав на свою матір-пенсіонерку п'ять квартир в Києві і передмісті, вартістю 5 млн грн, а Вадим Соляник вказав купівлю Audi-А8 за одну тисячу гривень. Останній до того ж викритий у використанні російської соцмережі «Вконтакте», забороненої РНБО України і яка цензурується самою партією.
 «У першому випадку обставини вказують на незаконне збагачення, у другому - ухилення від сплати податків і пособництво ворогові», - пояснили в партії.
Народний депутат, член фракції «Самопоміч» у Верховній Раді Єгор Соболєв в свою чергу заявив, що подібні корупційні діяння будуть жорстко припиняти.
«Політичні партії, як і громадські туалети, треба мити кожну годину. Це не найприємніша справа. Але тільки тоді і туалети, і партії будуть чистими», - сказав політик.

Що цікаво, у коментарях сам Єгор Соболєв і заявив, що повідомлення, яке розповсюджують – фейк. підтверджують це і на місцевому рівні.

«Жодного разу про це не мали розмов з керівництвом, принаймні, я не чув», - каже депутат Вінницької обласної ради, член фракції «Самопоміч» Андрій Ковальов.

За його словами, ні про що подібне не чули ані голова фракціі Вадим Соляник, ані голова обласного осередку Ігор Хміль.

«Це гарний інформаційний привід, як на мене, для партій, які мають спільний електорат з нами для спроби дискредитації», - додав А. Ковальов.

Але зберігається інтрига щодо замовника неправдивої інформації. Кому так насолили депутати чи хто так охмілів від партійців на Вінниччині, незабаром дізнаймося...

Головне фото з сайту вінницької "Самопомочі"

Олеся Рудницька

15 вересня, 2018