У вінницькій поліції вирішують питання про відкриття кримінального провадження відносно кандидатки Лутковської

Новини Вінниці / У вінницькій поліції вирішують питання про відкриття кримінального провадження відносно кандидатки Лутковської

Безпрецедентна подія сталася в царині правоохоронців Вінниччини. Через те, що надійшло повідомлення про проведення агіткампанії кандидата в нардепи Світлани Лутковської, яка надає недостовірну інформацію громадянам, позиціонуючи себе представником політичної сили «Слуга народу», в обласному главку вирішується питання про відкриття кримінального провадження.

Безпрецедентна подія сталася в царині правоохоронців Вінниччини. Через те, що надійшло повідомлення про проведення агіткампанії кандидата в нардепи Світлани Лутковської, яка надає недостовірну інформацію громадянам, позиціонуючи себе представником політичної сили «Слуга народу», в обласному главку вирішується питання про відкриття кримінального провадження.

Як повідомляють у відділі комунікацій ГУНП у Вінницькій області, повідомлення надійшло 19 липня. Проведеною першочерговою дослідчою перевіркою поліцейські встановили, що цей кандидат в депутати Верховної Ради  поширює інформацію, яка не відповідає дійсності, вводячи в оману виборців. Оскільки не має жодного стосунку до політичної партії «Слуга народу».

Наразі  поліцейські проводять заходи  з фіксації правопорушення. Вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ознаками ст.157 КК України (перешкоджання здійснення виборчого права). Усі обставини будуть з’ясовані в ході слідства.