У Вінницькій облраді подовжено контракт зі Світланою Голодюк, очільницею «чорнобильської» лікарні

Новини Вінниці / У Вінницькій облраді подовжено контракт зі Світланою Голодюк, очільницею «чорнобильської» лікарні

Доволі несподівано на Вінниччині наприкінці минулого тижня відновилось «політичне життя». До ренесансу підштовхнула інформація про закінчення контрактів керівників трьох комунальних медичних закладів і їхнє звільнення за розпорядженням В.Соколового. Вже у понеділок, 25 вересня, одну з очільниць «поновили»…

«Сьогодні провів зустріч із Світланою Голодюк - закінчився її контракт директора обласного клінічного медичного реабілітаційного центру ветеранів війни та радіаційного захисту населення. Обговорили питання функціонування та розвитку медичного закладу, а також заходи щодо покращення надання медичних послуг. Працюємо разом далі - контракт подовжено!», - написав у Facebook Вячеслав Соколовий, голова Вінницької облради, представник «УСГ».

Чи запропонують нові контракти Ігорю Матковському, керівнику «Клінічного центру інфекційних хвороб», і Пилипу Прудиусу, очільнику ендокринологічного диспансеру, наразі не відомо.

Нагадаємо, як тільки стало відомо про звільнення трьох посадовців, у соцмережах виникла «хвиля» критики. Рішення обурило не тільки громадських діячів, а й окремих політків, в авангарді яких була Ірина Борзова, парламентарка-мажоритарниця від «Слуг народу». Тепер конфлікт начебто починає вирішуватися. Але осад залишається…

Втім, не досить зрозумілими є вчинки як керівництва облради, так і критиків-опонентів. Можливо, після закінчення дії контракту керівник комунального закладу має прозвітувати про свою роботу протягом терміну, йому мають надати оцінку депутати, а потім вирішувати – підписувати новий контракт або організовувати конкурс для кандидатів.

Олег Верлан

25 вересня, 2023