У Вінницькій області контррозвідники на гарячому затримали головбуха військової частини

Новини Вінниці / У Вінницькій області контррозвідники на гарячому затримали головбуха військової частини

У Вінницькій області контррозвідники на гарячому затримали головбуха фінансово-економічної служби однієї з військових частин. Подробиці поки не розголошуються.

Стало відомо, що на Вінниччині упіймали головного бухгалтера фінансово-економічної служби однієї з військових частин. Подробиці поки не розголошуються.

Сталося це минулої п'ятниці, 26 жовтня, працівники прокуратури та військової контррозвідки. 

Підозрюють його в хабарництві. Затримали його під час передачі йому грошей. Про розмір винагороди за свої «послуги» він раніше домовився. Йдеться про 15 тис. грн. Таку суму йому дав підприємець.

«...викрито головного бухгалтера фінансово-економічної служби однієї з військових частин Вінниччини, який вимагав та отримав 15 тис. грн неправомірної вигоди в місцевого підприємця за надання послуг з автомобільного перевезення вантажів понад розмір, визначений відповідним договором», – зазначає прес-служба прокуратури Вінницької області.

Цьому головбуху вже повідомили про підозру. Інкримінують йому ч. 3 ст. 368 КК України – прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою. Нагадаємо, що за цією статтею законом передбачено суворе покарання. Якщо у суді буде визнано, що він винен, то його очікує позбавленням волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років – та ще й з конфіскацією майна.

Як раніше повідомляв  NaПарижі, одному з вінницьких активістів пропонувала хабар екс-правоохоронець – жінка, яка є полковником міліції у відставці.

Юрій Ярмощук

29 жовтня, 2018