У Вінницькій місцевій прокуратурі розповіли про наслідки захоплення консервного заводу

Новини Вінниці / У Вінницькій місцевій прокуратурі розповіли про наслідки захоплення консервного заводу

Буремні події, які сталися ввечері 13 травня у Вінниці – на території колишнього консервного заводу – призвели до затримання 53 осіб. Відкрито кримінальне провадження.

Буремні події, які сталися ввечері 13 травня у Вінниці – на території колишнього консервного заводу – призвели до затримання 53 осіб. Відкрито кримінальне провадження.

Зазначимо, у Вінниці через майновий конфлікт спробували захопити консервний завод. На місці подій знайшли гільзи. Як зазначають у прес-службі Вінницької області, напередодні після 20 години до   правоохоронців надійшло повідомлення щодо протиправних дій групи осіб у балаклавах та масках, які проникли на територію колишнього Вінницького консервного заводу. Вони захопили будівлю заводу і забарикадувались.

Після силового звільнення території і огляду підприємства "Вінницький консервний завод" правоохоронцями виявлено та вилучено, серед іншого, димову шашку, балончик сльозоточивого газу "Терен", гільзи, металеві та дерев’яні бити. У ході проведення слідчих дій, в порядку статті 208 КПК України, затримано 53 учасника даних подій, особи яких встановлено.

За даним фактом внесено відомості до ЄРДР та розпочато кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 294 КК України (Організація масових заворушень, що супроводжувалися насильством над особою, погромами, підпалами, знищенням майна, захопленням будівель або споруд, насильницьким виселенням громадян, опором представникам влади із застосуванням зброї або інших предметів, які використовувалися як зброя, а також активна участь у масових заворушеннях), та ч. 2 ст. 342 КК України (Опір працівникові правоохоронного органу під час виконання ним службових  обов’язків).

Вінницькою місцевою прокуратурою протягом 24 годин усім затриманим особам буде повідомлено про підозру та скеровано до суду клопотання про обрання підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою. Окрім того, вживаються заходи до встановлення та притягнення до  відповідальності інших учасників та організаторів вказаних подій.

Олег Верлан

14 травня, 2019