У Вінницькій мерії повідомили кількість проданих за останні роки комунальних об'єктів

Новини Вінниці / У Вінницькій мерії повідомили кількість проданих за останні роки комунальних об'єктів

На нещодавньому засіданні виконкому мер Вінниці Сергій Моргунов доручив скласти перелік комунальних об'єктів, що в перспективі планують продати. Туди потрапить нерухомість й земельні ділянки, які мали раніше продати, але не зробили це з різних причин. Реалізовувати ж їх будуть через впроваджену в країні кілька років тому систему електронних закупівель ProZorro. Як відомо, саме ця відкрита система продажу дозволяє подолати корупцію при витрачанні бюджетних коштів чи продажі комунального чи державного майна.

На нещодавньому засіданні виконкому мер Вінниці Сергій Моргунов доручив скласти перелік комунальних об'єктів, що в перспективі планують продати. Туди потрапить нерухомість й земельні ділянки, яких влада раніше хотіла вигідно "позбутися", але не зробила це з різних причин.

Реалізовувати ж їх будуть через впроваджену в країні кілька років тому систему електронних закупівель ProZorro. Як відомо, саме ця відкрита система продажу дозволяє подолати корупцію при витрачанні бюджетних коштів чи продажі комунального чи державного майна.

Стало відомо, що торік у Вінниці було приватизовано 10 об'єктів комунальної власності площею понад 1 тис. кв. метрів. Від їх продажу до міської скарбниці надійшло понад 5 млн грн. Як повідомляється на сайті мерії, а з 2014 по 2017 рік змінили форму власності 39 об’єктів комунальної власності громади Вінниці.

 

Юрій Ярмощук

9 лютого, 2018