У вінницькій LetyShops дивуються з приводу обшуків СБУ

Новини Вінниці / У вінницькій LetyShops дивуються з приводу обшуків СБУ

Під час обшуків в офісі компанії, що знаходиться на просп. Юності, 35А, працівниками СБУ було вилучено три папки з документами, два ноутбука і один телефон

Під час обшуків в офісі компанії, що знаходиться на просп. Юності, 35А, працівниками СБУ було вилучено три папки з документами, два ноутбука і один телефон

У компанії LetyShops заявили, що не розуміють, на яких підставах напередодні СБУ і ГПУ проводили обшуки в офісі, а також в квартирі її директора і навіть його батьків. Адже всі вилучені матеріали могли б бути отримані слідчим органом і на підставі звичайного письмового запиту, вони повністю відкриті і нічого не приховують.

У мережі  Facebook IT-асоціація зазначила, що нікому із співробітників компанії не було пред'явлено жодних звинувачень. Правоохоронці також не дали ніяких коментарів щодо кримінального провадження, в рамках якого пройшли обшуки.

У Службі безпеки України  розповіли, що обшуки проводилися на підставі рішення суду. Адже  спецслужбою проводиться розслідування антидержавної діяльності з боку вказаної компанії і її керівництва, бо до IT-бізнесу вони мають дуже опосередковане відношення. Зараз там проходять обшуки, вилучається велика доказова база, яка зможе підтвердити їхню антидержавну діяльність.

Як стало відомо, в ході обшуків були вилучені три папки з документами, два ноутбука і один телефон. Наразі всі працівники LetyShops працюють у штатному режимі і очікують від правоохоронців пояснень своїх дій.

"Судячи з ситуації, яка сталася можна зробити висновок, що недавно прийнятий закон" про маски-шоу стоп 2 "просто не діє. Ситуація виглядає як відкритий тиск з боку правоохоронних органів на бізнес і ми не перша компанія, яка з цим стикається. Інших підстав ми не бачимо ", - заявили в компанії.

Олег Верлан

15 листопада, 2018