У Вінницькій єпархії ще не визначилися із датою зборів духовенства

Новини Вінниці / У Вінницькій єпархії ще не визначилися із датою зборів духовенства

Наприкінці минулого тижня, у проросійських ЗМІ, зокрема «Страна.ua», з’явилася інформація про те, що ввечері 15 листопада у Вінниці більше 40 священиків, у тому числі ігумен чоловічого та ігуменя двох жіночих монастирів, настоятелі вінницьких храмів, підписали звернення, у якому зазначається, що вони підтримують нинішній курс УПЦ (МП) та висловлюють підтримку Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Онуфрію з приводу «неканонічного втручання» Константинопольського патріархату.

Наприкінці минулого тижня, у проросійських ЗМІ, зокрема «Страна.ua», з’явилася інформація про те, що ввечері 15 листопада у Вінниці більше 40 священиків, у тому числі ігумен чоловічого та ігумені двох жіночих монастирів, настоятелі вінницьких храмів, підписали звернення, у якому зазначається, що вони підтримують нинішній курс УПЦ (МП) та висловлюють підтримку Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Онуфрію з приводу «неканонічного втручання» Константинопольського патріархату.

Також вони запропонували провести 19 листопада зібрання священиків єпархії, щоб «загальноєпархіальним голосуванням підтримати рішення (архієрейського Собору) і проявити всецерковну єдність перед обличчям майбутніх випробувань». З цього приводу надіслано листа митрополиту Вінницькому і Барському Симеону.

Загальні збори духовенства єпархії таки відбудуться, однак не сьогодні, 19 листопада. Про це NaПарижі розповів секретар управління Вінницької єпархії УПЦ протодиякон Владислав Демченко.

«Коли вони відбудуться має вирішити єпархіальна рада, яка збереться на своє засідання завтра, 20 листопада. Рада визначить коли, в якому місці і за яким порядком денним відбудуться загальні збори духовенства. Традиційно вони проходять в першій половині грудня. Цьогоріч їх проведуть трохи раніше, аніж звичайно», - зазначив Владислав Демченко.

Саша Григоровська

19 листопада, 2018