У Вінницькій дитячій лікарні померла дівчинка. Батьки вважають, що винен лікар, який був п’яним

Новини Вінниці / У Вінницькій дитячій лікарні померла дівчинка. Батьки вважають, що винен лікар, який був п’яним

Після незрозумілого збігу дивних обставин у Вінницькій обласній дитячій лікарні померло 2-місячне немовля. У смерті Насті Сороки її батьки звинувачують вінницького лікаря-анастезіолога. Вони впевнені, що медик працював у нетверезому стані. У поліції відкрили дві кримінальних провадження.

Після незрозумілого збігу дивних обставин у Вінницькій обласній дитячій лікарні померло 2-місячне немовля. У смерті Насті Сороки її батьки звинувачують вінницького лікаря-анастезіолога. Вони впевнені, що медик працював у нетверезому стані. У поліції відкрили два кримінальних провадження.

Про історії хвороби дівчинки йдеться у сюжеті ТСН. Як запевняють батьки, народилася вона здоровою. Принаймні, зовнішніх ознак хвороби лікарі не побачили. Коли дитина почала погано їсти та кричати, сімейний лікар вказав, що маля турбують кишкові коліки. Ускладнень зі сторони серця та легень він не побачив. Більш того, сімейний лікар заперечував потребу у консультуванні з фахівцями обласного рівня. Але родина вінничан вирішила, що немає сенсу чекати – дитині ставало гірше, вона почала задихатися.

У Вінницькій обласній дитячій лікарні дівчинку госпіталізували до реанімації. За словами батьків, чотири години над нею «чаклували», але не змогли поставили діагноз. Потім вийшов лікар-анестезіолог. Батьки стверджують, що він ледве тримався на ногах. Навіть через маску було чутно, що від нього тхне спиртним. Медик пояснив, що у дитини перестало битися серце, врятувати її не вдалося.

За словами завідувача відділення анестезіології та інтенсивної терапії лікарні Анатолія Стародуба, його колега випив вже після смерті дівчинки. Так стверджує сам анестезіолог. Лікаря спочатку відсторонили від роботи, а потім звільнили.  

Але ще коли медик перебував у відділенні, викликали правоохоронців. Вони доправили лікаря на експертизу, яка підтвердила, що у крові людини понад 1 проміллє алкоголю. Тобто спиртне він вживав і у великій кількості. Це підтвердила і прокурор Вінницької місцевої прокуратури Олена Олійник. Вона зазначила, що відкрито два кримінальних провадження за статтями про смерть дитини та неналежне виконання професійних обов’язків медичними працівниками.

Втім, за попередніми висновками фахівців, у дівчинки була вроджена вада серця.А щодо анестезіолога, то вже є наказ про його звільнення, але людина перебуває на лікарняному, тому поки що залишається у штаті. Якщо провину медика доведуть, і суд визнає факти, то його можуть покарати позбавленням свободи на термін до 3 років.

Макс Мельник

2 грудня, 2018