У Вінницяміськтеплоенерго заявили, що через борги за гарячу воду та тепло вінничани можуть втратити майно

Новини Вінниці / У Вінницяміськтеплоенерго заявили, що через борги за гарячу воду та тепло вінничани можуть втратити майно

Вінничани за спожиті послуги з централізованого опалення та гарячого водопостачання заборгували понад 143 млн гривень. Зокрема за квітень рівень розрахунку споживачів за послуги, спожиті в квітні, лише 42 %. Через таку «негативну платіжну дисципліну споживачів» у комунальному підприємстві «Вінницяміськтеплоенерго» заявляють, що будуть вдаватися до радикальних дій, аби стягнути кошти зі злісних неплатників.

Вінничани за спожиті послуги з централізованого опалення та гарячого водопостачання  заборгували понад 143 млн гривень. Зокрема за квітень рівень розрахунку споживачів за послуги, спожиті в квітні, лише 42 %. Через таку «негативну платіжну дисципліну споживачів» у комунальному підприємстві «Вінницяміськтеплоенерго» заявляють, що будуть вдаватися до радикальних дій, аби стягнути кошти зі злісних неплатників.

«Крім відключень будинків від послуги з централізованого гарячого водопостачання, про які вже попереджено споживачів, та низки інших санкцій, серед яких: пеня, штрафи, судовий та виконавчий збір, втрата субсидії, заборона виїзду за кордон, буде накладено арешт на майно (транспортні засоби, гаражі, земельні ділянки, будівлі, споруди, кошти, які є на рахунках у банківських установах, цінні папери тощо), зокрема, як крайня міра, буде застосовано стягнення на майно боржника, а саме реалізація такого майна шляхом продажу на аукціонах», - повідомляє прес-служба підприємства.

 За їх даними під таку санкцію може потрапити споживач, заборгованість якого перевищує 20 розмірів мінімальної заробітної плати (відповідно до Закону  України «Про виконавче провадження»).

«Перші приміщення будуть реалізовуватися вже на початку червня. Більше того, є перші два «кандидата», у яких планують відібрати за борги нежитлові приміщення. Зараз проводиться підготовчі дії до реалізації їх арештованих приміщень в рамках виконавчого провадж», - кажуть у прес-службі.