У Вінниці знову упіймали адвоката. Йому теж інкримінують "хабар"

Новини Вінниці / У Вінниці знову упіймали адвоката. Йому теж інкримінують "хабар"

У корупційній «схемах», що існують у правоохоронній та судовій системах, деякі адвокати виконують роль «посередника» – між підозрюваним у порушенні закону та тими, від кого залежить, яким буде покарання. Про це відомо не один рік. За такими горе-адвокатами полюють працівники спецслужб. Й варто сказати, що небезуспішно.

У корупційних "схемах", що існують у правоохоронній та судовій системах, деякі адвокати виконують роль «посередника» – між підозрюваним у порушенні закону та тими, від кого залежить, яким буде покарання. Про це відомо не один рік. За такими горе-адвокатами полюють працівники спецслужб. Хоча фактичних доказів саме цих "схем", поки не оприлюднено.

Учора ввечері у Вінниці при отриманні 1 тисячі доларів США затримали чергового «захисника» прав. Він ніби за ці гроші обіцяв допомогти декому уникнути відповідальності за скоєний злочин. Підтверждень того, що ці кошти захисник мав передавати слідчому чи іншій посадовій особі наразі немає. 

У прокуратурі Вінницької області зазначають, що кримінальне провадження порушено за ч. 3 ст. 368 КК України. Правоохоронці проводять обшуки, допитують свідків. Словом, розслідування триває. 

Юрій ЯРМОЩУК

Юрій Ярмощук

7 лютого, 2018