У Вінниці з'явився велосипедний світлофор

Новини Вінниці / У Вінниці з'явився велосипедний світлофор

Розвиток велосипедного руху у Вінниці приніс не лише чимало позитиву, а й викликав багато палких дискусій та конфліктів. Суперечки тривали довкола прав й обов'язків велосипедистів та пішоходів, а також автомобілістів.

Розвиток велосипедного руху у Вінниці приніс не лише чимало позитиву, а й викликав багато палких дискусій та конфліктів. Суперечки тривали довкола прав й обов'язків велосипедистів та пішоходів, а також автомобілістів. Не так давно у нашому місті стався жахливий випадок – конфлікт між водієм та велосипедистом призвів до загибелі одного з них. Крім того, цього року низка велосипедистів потрапили під колеса автомобілів.

Й досі у місті учасники дорожнього руху нарікають один на одного. Розв'язати цю проблему можна лише визначивши чіткі «правила гри» – для пішоходів, велосипедистів та автомобілістів. У цьому, зокрема, допоможуть велосипедні світлофори. Перший такий вже встановили – на вул. Келецькій. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив громадський активіст Віктор Перлов.

 

Юрій Ярмощук

6 вересня, 2018