У Вінниці з’явився спеціальний автомобіль для відлову безпритульних тварин

Новини Вінниці / У Вінниці з’явився спеціальний автомобіль для відлову безпритульних тварин

Муніципальний притулок для тварин,який нещодавно запрацював у Вінниці, отримав спеціальний автомобіль для відлову «чотирилапих безхатьків». Одночасно в ньому можна перевозити 10 тварин різної ваги.

Муніципальний притулок для тварин, який нещодавно запрацював у Вінниці, отримав спеціальний автомобіль для відлову «чотирилапих безхатьків». Одночасно в ньому можна перевозити 10 тварин різної ваги.

«Це спеціалізований автомобіль для відлову безпритульних тварин та їх транспортування до муніципального притулку. Він має 8 відсіків, в окремих встановлено по дві клітки. Крім того є ще один відсік? де знаходиться інструмент для відлову: це петлі, духові трубки, шприцомети та рукавиці. Також авто оснащене вентиляційною системою, що дуже важливо. У клітці тварина фіксується, щоб під час їзди не травмувалася», - розповідає керівник муніципального притулку для тварин Іван Левінський.

За його словами, спеціальний автомобіль лише придбали. На вулиці міста він зможе виїхати вже за тиждень,після усіх "бюрократичних" процедур.

«Машину зібрали по кресленням, які самі робили. За приклад брали спецавтомобілі для перевезення безпритульних тварин, які в свій час закупила мерія Дніпра», - зазначив Іван Левінський.

Коштував спецавтомобіль для муніципального притулку майже 1,5 мільйони гривень.

Нагадаємо, у Вінниці на вулиці Гонти запрацював новий муніципальний притулок для безпритульних трварин. Розрахований він на три сотні чотирилапих безхатьків. Тут понад сотня вольєрів, є карантинне відділення, операційний блок, ветеринарна клініка, місце для вигулу собак. Чотирилапі зможуть у ньому перебувати максимум 65 днів. За цей час працівники активно шукатимуть їм господарів. Якщо тварин не вдастьсяпристроїти» у родину, їх повернуть назад на вулицю. Однак уже вакцинованих та стерилізованих.