У Вінниці з’явився перший в Україні робот-хірург da Vinci

Новини Вінниці / У Вінниці з’явився перший в Україні робот-хірург da Vinci

Вінницькі лікарі відтепер майють у своєму арсеналі нового помічника – робота-хірурга daVinci Першим в Україні «Да Вінчі» з’явився саме у Вінниці, у медичному центрі «Інномед». І це при тому, що у світі за їх допомогою майже 20 років виконують мільйони унікальних операцій з порятунку життів.Роботизована система da Vinci - невід’ємна частина обладнання провідних клінік США, Ізраїлю, Німеччини.

Вінницькі лікарі відтепер майють у своєму арсеналі нового помічника – робота-хірурга daVinci. Першим в Україні «Да Вінчі» з’явився саме у Вінниці, у медичному центрі «Інномед». І це при тому, що у світі за їх допомогою майже 20 років виконують мільйони унікальних операцій з порятунку життя людей. Роботизована система da Vinci - невід’ємна частина обладнання провідних клінік США, Ізраїлю, Німеччини.

Як повідомляє вінницький медичний центр на сторінці у Facebook, наразі вже заплановані перші операції за допомогою робота-хірурга.

DaVinci - це винахід фахівців з Американського космічного агентства NASA. Робот-хірург «служить» хірургові, пропонуючи йому можливість робити більш точні і чіткі рухи. Апарат не приймає самостійних рішень і не координує хід операції, кожен аспект хірургічного втручання, як і раніше, знаходиться тільки під контролем лікаря.