У Вінниці з’явилися двометровий лось та «зелені зайці»

Новини Вінниці / У Вінниці з’явилися двометровий лось та «зелені зайці»

Сьогодні, 18 травня, у Вінниці один за одним з’являються «нові мешканці» міста – зелені скульптури. Зранку вінничан на перехресті пр. Юності і вул. Пирогова зустрічали - молода пара, велосипедист , дві собаки. Усі виготовлені із туй, які посаджені у каркас зроблений у сусідній Польщі.

Сьогодні, 18 травня, у Вінниці один за одним з’являються «нові мешканці» міста – зелені скульптури. Зранку вінничан на перехресті пр. Юності і вул. Пирогова зустрічали - молода пара, велосипедист, дві собаки. Усі виготовлені із туй, які посаджені у каркас, зроблений у сусідній Польщі.

Згодом «справжня» лісова родина із лосів та трьох зайців з’явилася на проспекті Юності.

«Лось заввишки більше двох метрів, зайчата по 70-90 сантиметрів у висоту» - розповів NaПарижі директор КП "Подільський туристично-інформаційний центр" Володимир Ходацький.

За його словами, ідею встановлювати зелені арт-об’єкти запозичили в Польщі.

«Усі каркаси зроблені в Польщі, виробник надав 25 років гарантії, що вони не будуть іржавіти. Туї  вирощені в нас, в Україні, тому маємо надію, що хворіти не будуть. Спочатку, як експеримент, встановили слоненя на Європейській площі, почули багато гарних відгуків від вінничан та гостей міста і саме головне - містяни його не поламали. Тому вирішили продовжити їх встановлювати», - розповів Володимир Ходацький.

Посадовець зазначив, що одразу після святкування Дня Європи у Вінниці біля вежі встановлять ще одну фотолокацію у цьому ж стилі. Молоду пару, яка "розписуватиме" молодят. Згодом «зелені» скульптури будуть і в інших частинах міста.

 

Фото vinbazar.соm