У Вінниці збудують новий квітковий павільйон. Торговцям зі «стихії» дали час на роздуми

Новини Вінниці / У Вінниці збудують новий квітковий павільйон. Торговцям зі «стихії» дали час на роздуми

На проспекті Юності поблизу магазину АТБ незабаром з’явиться новий критий павільйон, до будівництва якого пропонують залучитися тим квіткарям, які нині торгують на тротуарі. У мерії запропонували торговцям більш цивілізований варіант, ніж продавати «з землі».

Міська влада ініціювала зустріч з квіткарями та пояснила, що в рамках облаштування територій та боротьби зі стихійною торгівлею необхідно впорядкувати їхній невеличкий ринок на тротуарі проспекту Юності.

Наразі у цьому місці торгують квітами близько 30 людей. Квіткарям пропонують погодитися на те, щоб у складчину збудувати павільйон площею у 63 м2 на місці колишнього фонтану у АТБ, що біля будинку 51 по пр. Юності.

За словами заступника мера Сергія Матусяка,у разі не спроможності або відсутності бажання переходити до павільйону «трохи нижче» ніж сьогоднішній стихійний ринок, торговцям запропонують продавати квіти на соціально доступних місцях існуючих ринків.

Визначитися торговці мають до кінця серпня. Стихійний ринок залишиться на розі Юності та Келецької поки не буде здано в експлуатацію павільйон. Нагадаємо, раніше за таким принципом будувався квітковий павільйон на вул. Пирогова, куди «відселили» торговців зі Соборної.

 

Макс Мельник

4 серпня, 2018