У Вінниці збудують нову резиденцію Діда Мороза

Новини Вінниці / У Вінниці збудують нову резиденцію Діда Мороза

Наприкінці наступного року відвідувачі Подільського зоопарку зможуть зустріти різдвяні та новорічні свята у новому казковому будинку Діда Мороза. Його збудують на території вінницького звіринцю. За задумом авторів, на північній околиці обласного центру має розташуватися стилізований офіс одного з головних героїв новорічно-різдвяних свят.

Наприкінці наступного року відвідувачі Подільського зоопарку зможуть зустріти різдвяні та новорічні свята у новому казковому будинку Діда Мороза. Його збудують на території вінницького звіринцю. За задумом авторів, на північній околиці обласного центру має розташуватися стилізований офіс одного з головних героїв новорічно-різдвяних свят.  

Як зазначають у Подільському зоопарку, оголошення про нове будівництво розміщене на сайті системи електронних закупівель Prozorro. Замовник будівництва є ВОКСЛП “Віноблагроліс”. З бюджету на виконання цих робіт готові виділити до 2,5 млн грн.

У звіринцю пояснюють, що планується збудувати опалювану деревну споруду, до якої підведуть усі комунікації.  Будинок не тільки утеплять, а ще й забезпечать антикриговою системою. Аби відвідувачів Діда Мороза не «заморозити».

Поряд із будівлею розташують декоративні скульптури знаків зодіаку. Прикрашатиме територію поблизу офісу блакитна ялинка.

Окрім власних коштів підприємства, фінансуватимуть роботи з державного і місцевого бюджетів.

Як зазначають у зоопарку, за результатами аукціону, який відбувся 22 жовтня, найвигідніші умови запропонувало ТОВ “ЖІЛ СІТІ БУД”. Підприємство з київською реєстрацією знизило вартість робіт на майже 300 тисяч гривень від очікуваної вартості і наразі очікує рішення. Крім “ЖІЛ СІТІ БУД”, свої заявки на участь в аукціоні подали ще шість підприємств. Втім, їхні цінові пропозиції менш вигідні.

Макс Мельник

23 жовтня, 2019