У Вінниці затримали іноземця, який три місяці «щипав» гаманці

Новини Вінниці / У Вінниці затримали іноземця, який три місяці «щипав» гаманці

Відпрацювання вінницькими правоохоронці операції під умовною назвою «Мігрант» дозволила виявити не просто нелегала, а підозрюваного в серії крадіжок. Причому, в самому центрі Вінниці. У кафе і ресторанах 46-річний громадянин Грузії досить «вдало» протягом тривалого часу «полював» за гаманцями безтурботних відвідувачів.

Відпрацювання вінницькими правоохоронцями операції під умовною назвою «Мігрант» дозволила виявити не лише нелегала, а й підозрюваного в серії крадіжок. Причому, скоєних у самому центрі Вінниці. У кафе і ресторанах 46-річний громадянин Грузії досить «вдало» протягом тривалого часу «полював» за гаманцями безтурботних відвідувачів.

Як повідомляють у відділі комунікацій ГУНП у Вінницькій області, оперативникам карного розшуку вдалося затримали чоловіка. Допомогли в цьому камери відеоспостереження, розміщені в приміщеннях. Правда, по ним можна простежити зв'язок іноземця тільки з трьома фактами крадіжок.

Перший випадок був зафіксований ще в листопаді 2017-го. Тоді у 52-річного вінничанина, який за чашкою кави розмовляв з приятелем, поцупили гаманець. Там були 20 тисяч гривень і три банківські картки. Відвідувач ресторану залишив гаманець у кишені куртки, яку повісив на вішалку.

Аналогічним способом зловмисник викрав гаманець з 1 600 грн., банківськими картками, водійським посвідченням і техпаспортом 17 лютого у 27-річного жителя Київської області, який зайшов пообідати в ресторан, розташований в торговому центрі. Знову ж це було вдень, коли і відвідувачів не так багато. Коли клієнт вирішив розрахуватися за обід, то з'ясував, що залишився без грошей і документів. Пізніше по записах з'ясувалося, що у вішалки проходив якийсь громадянин середнього віку та південної зовнішності.

Також виявилося, що громадянин Грузії причетний до викрадення автомобільної кавоварки вартістю 5 тисяч гривень з магазину. Відзначимо, це лише ті факти, підтвердження причетності до яких іноземця є в поліції. Можна тільки припустити, що за, як мінімум, три місяці у Вінниці затриманий встиг проявити свої здібності в набагато більшій кількості випадків.

Наразі іноземцю повідомили про підозру у вчиненні правопорушення за частиною 1 статті 185 КК України (крадіжка). Йому загрожує до 3 років позбавлення волі.