У Вінниці з початку року патрульні затримали 65 п'яних водіїв

Новини Вінниці / У Вінниці з початку року патрульні затримали 65 п'яних водіїв

За три святкових вихідних, 5-7 січня, патрульні у Вінниці «впіймали» 16 водіїв, які були на підпитку, або під дією наркотичних речовин. Про це повідомила прес-служба Управління патрульної поліції області на сторінці у Facebook.

За три святкових вихідних, 5-7 січня, патрульні у Вінниці «впіймали» 16  водіїв, які були на підпитку, або під дією наркотичних речовин. Про це повідомила прес-служба Управління патрульної поліції області на сторінці у Facebook.

Загалом, як повідомили NaПарижі у прес-службі Управління патрульної поліції області, з початку року патрульні «впіймали» за кермом 65 нетверезих вінничан.

Водіїв, які полюбляють випити «сто грам» і сісти за кермо не зупиняє ні кількість аварій спричинені у нетверезому стані, ні штрафи. На сьогодні, нетверезе водіння нині каралося штрафом у 10200 гривень і позбавленням прав на 1 рік. Ті самі дії вчинені повторно караються штрафом у 40200 гривень і позбавленням прав на 10 років.

Нагадаємо, Верховна Рада новим законом посилила відповідальність за керування транспортом в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння.

Тепер штраф за керування транспортом в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння складатиме від 17 тисяч гривень до 34 тисяч гривень. Крім того, у порушника забиратимуть права на строк до трьох років. Якщо ж ситуація повториться, то штраф теж збільшиться. Він складатиме 51 тисячу гривень. Закон набирає чинності 1 січня 2020 року.