У Вінниці взято під варту молодика, який почергово побив власну бабусю і дівчину

Новини Вінниці / У Вінниці взято під варту молодика, який почергово побив власну бабусю і дівчину

Як пояснюють у прес-службі прокуратури Вінницької області, на початку травня 2019 року, в обласному центрі 20-річний  молодик, під час сімейної сварки наніс своїй бабусі удари по голові та вимагав у неї 400 доларів. Гроші він таки забрав.

З третьої спроби у Вінницькому міськсуді погодилися взяти під варту чоловіка, який підозрюється у побитті власної бабусі. Переконало суддю те, що вийшовши на волю, молодик знайшов собі нову жертву.

Як пояснюють у прес-службі прокуратури Вінницької області, на початку травня 2019 року в обласному центрі 20-річний молодик, під час сімейної сварки наніс своїй бабусі удари по голові та вимагав у неї 400 доларів. Гроші він таки забрав.

Кримінальне провадження було відкрито за ч. 2 ст. 186 КК України. Через декілька годин після скоєного зловмисника затримали, йому повідомили про підозру та обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб.

З огляду на характер вчиненого кримінального правопорушення та у зв’язку із необхідністю завершення низки судових експертиз строк досудового розслідування слідчий продовжив до 3-х місяців. До Вінницького міського суду подали клопотання про продовження застосування відносно підозрюваного запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Перед усім у вінницькій місцевій прокуратурі пояснювали суду, що є ризики – онук може знову побити літню жінку. Однак суд вирішив інакше, і відпустив вінничанина на волю.

Незважаючи на вжиті заходи з боку правоохоронців, а саме - негайного вручення після звільнення підозрюваного зі слідчого ізолятору повторного клопотання про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою, за результатами розгляду Вінницьким міськсудом було відмовлено у задоволення клопотання. Слідчий суддя погодився лише на домашній арешт у нічний час.

Вже на наступний день після обрання цієї міри запобіжного заходу молодик вчинив новий жорстокий тяжкий умисний злочин. Цього разу  жертвою стала його ж неповнолітня дівчина.

Кримінальне провадження відкрито за ч. 4 ст. 296 КК України (хуліганство). У місцевій прокуратурі втретє подали клопотання про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою. За результатами його розгляджу слідчий суддя погодився відправити вінничанина за грати.

Макс Мельник

12 липня, 2019