У Вінниці викрили лікарку, яка за неправомірну вигоду оформлювала інвалідність

Новини Вінниці / У Вінниці викрили лікарку, яка за неправомірну вигоду оформлювала інвалідність

У Вінницькій області правоохоронці розкрили скандальний випадок, пов'язаний з неправомірним оформленням інвалідності. Лікарка сімейної медицини виявилася причетною до цієї злочинної діяльності, встановивши групи інвалідності за гроші.

За повідомленням відділу комунікації поліції у Вінницькій області, 35-річна лікарка за неправомірну вигоду організовувала фіктивне лікування в медичних закладах області та подальше оформлення груп інвалідності. Останнім епізодом цієї злочинної схеми було незаконне встановлення безстрокової 2 групи інвалідності місцевому жителю за неправомірну вигоду у розмірі 3100 доларів США.

Під час слідчих дій правоохоронці вилучили мобільні телефони, відтиски печаток, службову документацію та інші речові докази. Лікарці було повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 369-2 Кримінального кодексу України (Зловживання впливом).

Досудове розслідування триває, і правоохоронними органами встановлюються інші особи, які могли скористатись послугами лікарки та всі причетні до злочинної діяльності. Процесуальне керівництво у досудовому розслідуванні здійснює Вінницька обласна прокуратура.