У Вінниці викрили конвертаційний центр, що існував майже три роки

Новини Вінниці / У Вінниці викрили конвертаційний центр, що існував майже три роки

За підрахунками фахівців податкової міліції ГУ ДФС у Вінницькій області місцевим «підприємцям» через стандартні схеми ухиляння вдалося за 2016–2018 роки «конвертувати» 180 млн. грн.

За підрахунками фахівців податкової міліції ГУ ДФС у Вінницькій області місцевим «підприємцям» через стандартні схеми ухиляння вдалося за 2016–2018 роки «конвертувати» 180 млн. грн.

За інформацією прес-служби ДФС України, спільно с прокуратурою регіону податківці ліквідували конвертаційний центр, який обслуговував підприємства Вінницької, Житомирської, Одеської, Хмельницької та Черкаської областей.

При розслідуванні кримінального провадження за ч. 2 і 4 ст. 191, ч. 1 ст. 205, ч. 1 ст. 212 КК України податкова міліція викрила групу людей, які організували переведення безготівкових коштів у готівку, документальне прикриття безтоварних операцій, безпідставне формування податкового кредиту діючим компаніям п’яти регіонів.

Податковий кредит махінатори формували за рахунок придбання будматеріалів, канцелярії тощо. В подальшому вони підміняли номенклатуру товарів і реалізовували сільськогосподарську продукцію. Отримані від проведення безтоварних операцій кошти спритники перераховували на рахунки підконтрольних підприємців, а далі знімали готівкою, більшу частину якої повертали «замовникам послуг».

Під час обшуків в офісному приміщенні та за місцями проживання фігурантів, вилучено печатки підконтрольних компаній, первинну бухгалтерську документацію та чернетки, банківські картки, комп’ютерну техніку та інші докази протиправної діяльності. За ухвалами суду накладено арешти на 15 розрахункових рахунків суб’єктів господарювання, задіяних у схемі.

Макс Мельник

22 червня, 2018