У Вінниці видали довідник про народних майстрів краю

Новини Вінниці / У Вінниці видали довідник про народних майстрів краю

До 80-річчя діяльності обласного центру народної творчості, що відзначатиметься в жовтні цього року, вийшов у світ ілюстрований довідник «Народні майстри Вінниччини». Презентація , вже третього довідника про гончарів, витинкарів, вишивальниць та інших майстрів краю, відбулася в останній день зими, 28 лютого у світлиці обласного центру народної творчості.

До 80-річчя діяльності обласного центру народної творчості, що відзначатиметься в жовтні цього року, вийшов у світ ілюстрований довідник «Народні майстри Вінниччини». Презентація вже третього довідника про вінницьких гончарів, витинкарів, вишивальниць та інших майстрів краю, відбулася в останній день зими, 28 лютого, у світлиці обласного центру народної творчості.

У довіднику викладено короткий життєвий та творчий літопис народних майстрів, які прославили Вінниччину в минулому, мистецький рівень яких обумовлений духовним багатством та історичним корінням нашого народу.

Також у виданні подана інформація про майстрів сьогодення, які шанобливо ставляться до збереження народних традицій та прагнуть до розвитку професійної майстерності. В тому числі на сторінках довідника можна побачити імена молодих митців, які плідно працюють над розвитком традиційного мистецтва  та їх роботи

Загалом, на сторінках видання свою творчість презентували 105 майстрів, 11 студій та 2 громадські організації. Світлини їх витворів додають довідникові неповторного колориту. Крім того, у довіднику є іменний покажчик майстрів декоративно-прикладного мистецтва по районах області, в якому вписано біля 1000 майстрів Вінниччини.

Перші екземпляри отримали майстри Вінниччини, які увійшли до довідника і сьогодні завітали на презентацію.

 

 

 

Новини Вінниці / У Вінниці видали довідник про народних майстрів краюНовини Вінниці / У Вінниці видали довідник про народних майстрів краюНовини Вінниці / У Вінниці видали довідник про народних майстрів краюНовини Вінниці / У Вінниці видали довідник про народних майстрів краюНовини Вінниці / У Вінниці видали довідник про народних майстрів краюНовини Вінниці / У Вінниці видали довідник про народних майстрів краюНовини Вінниці / У Вінниці видали довідник про народних майстрів краюНовини Вінниці / У Вінниці видали довідник про народних майстрів краю