У Вінниці власники квартир у новобудовах на Старому місті через забудовника прийшли під міську раду, побоюючись залишитися без води на 9 днів

Новини Вінниці / У Вінниці власники квартир у новобудовах на Старому місті через забудовника прийшли під міську раду, побоюючись залишитися без води на 9 днів

Сьогодні, 14 вересня, під вінницькою мерією вийшли вінничани, які придбали квартири у багатоповерхівках на вулиці Покришкіна(забудовник «Європейський квартал»). Містяни влаштували протест, аби їх проблемами не залишили на одинці. Люди побоюються з понеділка залишитися без води на 9 днів. Попередження про відключення мешканцям новобудов прийшло вчора, каже голова ОСББ сьомої секції Андрій Мазур.

Сьогодні, 14 вересня, під Вінницьку мерію вийшли вінничани, які придбали квартири у багатоповерхівках на вулиці Покришкіна (забудовник ЖК «Європейський квартал»). Містяни влаштували протест, аби не залишитися на одинці з власними проблемами. Люди побоюються з понеділка залишитися без води на 9 днів. Попередження про відключення мешканцям новобудов прийшло вчора, каже голова ОСББ сьомої секції Андрій Мазур.

«Нас лише вчора попередили, що відключать воду на 9 днів, хоча Водоканал попередив забудовника ще місяць тому. Як пояснили нам на комунальному підприємстві, куди ми спочатку сьогодні поїхали, що біля нас йде велика труба - на якій сталося три прориви, їх потрібно зробити. Роботи триватимуть від 7- до 9 днів,  і на цей час нас відключать від води. Забудовник мав зробити додатковий вхід води, і на такі випадки нас просто перевести на іншу гілку водопостачання. Зрозуміло, що забудовник цього не зробив, як і багато чого», - каже Андрій Мазур.

Мешканці зданих секцій скаржаться, що проблеми у яку сторону не подивися - за світло платять по 2,83 грн за кіловат, благоустрою чекають більше трьох років, чимало клопоту із каналізацією.

«Кожних півроку вводилася нова секція, нам обіцяють, що здадуть в експлуатацію чергову секцію і візьмуться робити благоустрій. Місяць назад здали вже 8 секцію. Кажуть, на благоустрій немає коштів, а ми живемо по коліна в болоті.  Готують до здачі ще одну секцію. Люди чекають на ці квартири, їм немає де жити, вони на орендованих квартирах. Тому готові заїхати і розпочати ремонт у власних оселях і без благоустрою.

Забудовник цим користується, радить йти в міську раду і писати заяви, що власники квартир готові прийняти будинок без всякого благоустрою. Люди на це йдуть. Свого часу і ми на таке пішли. Схема ця працює, але коли дійшло діло до підписання договорів ми побачили, яка там катастрофа. Там все зроблено не так. Ми не можемо заключити угоди з міськими електромережами, нам радять писати заяви до прокуратури. Освітлення території немає, і ми не можемо нічого зробити бо  балансоутримувачем території є забудовник. В нас дуже велика проблема із каналізацією. В нас є насос, який відкачує до вигрібної ями. Але він постійно ламається і перші поверхи пливають. Є багато проблем, терпіти дальше сил немає. Тим більше йде зима», - зазначив Андрій Мазур.

Представники мерії запевнили сьогоднішніх протистувальників, що без води їх не залишать, принаймні в понеділок. Крім того, у понеділок, 17 вересня, місцеві мешканці, представники міської влади, забудовника та різних служб міста зберуться на зустріч, аби шукати шляхи вирішення проблем, які накопилися. Втім варто зазначити, що не вина мерії у тім, що мешканці погодилися на умови забудовника. Мабуть, це стане наукою для інших покупців житла, які більш ретельно стануть відноситися до пропозицій будівельної компанії.

Фото Вікторії Микитюк

Саша Григоровська

14 вересня, 2018