У Вінниці відкрили пам`ятник медикам-захисникам України

Новини Вінниці / У Вінниці відкрили пам`ятник медикам-захисникам України

На території Вінницького медичного коледжу імені академіка Заболотного вранці 19 червня студенти, викладачі, військові, медики та жителі міста зібрались для того, аби відкрити пам`ятник «Медикам-захисникам України», вшанувати героїв, які воювали на фронті, та тих, хто безперервно «боровся в тилу» – медиків.

На території Вінницького медичного коледжу імені академіка Заболотного вранці 19 червня студенти, викладачі, військові, медики та жителі міста зібрались для того, аби відкрити пам`ятник «Медикам-захисникам України», вшанувати героїв, які воювали на фронті, та тих, хто безперервно «боровся в тилу» – медиків.

На відкритті пам`ятника військовий лікар Андрій Грачов подякував усім, хто доклав зусилля для встановлення монументу на території закладу, де готують спеціалістів медичної царини.

«По-перше велике дякую скульпторам – родині Оврахів - за ваші вмілі руки, велике дякую кожній людині, яка долучалась до збору коштів фондом «Подільська громада», депутатському корпусі міської ради, обласній адміністрації, лікарям».

Полковник медичної служби Сергій Стецюра розповів про історичний прецедент появи пам`ятника, зокрема про те, що медичний коледж у 2007 році випустив останню «партію» помічників військових лікарів, а за період роботи підготував 523 професіональних медика, які надавали допомогу на Сході.

«Ці слова «Медикам-захисникам України» викарбувані з великою біллю, з тривогою для рідних, близьких і тих, яких вже з нами немає», - підкреслив офіцер.

Голова профільної комісії Вінницької облради Ярослав Хрептій подякував військовим, які полягли на полі битви:

«Я хочу, щоб цей пам`ятник був як знак, який буде нагадувати кожному з нас ту ціну, яку заплатили за те, щоб ми сьогодні могли мирно існувати та радіти життю, сонцю, виховувати дітей, і щоб Україна рухалась вперед».

На завершення отець Агафангел Давидовський освятив пам`ятник та відслужив панахиду.

Софія Копач

19 червня, 2019