У Вінниці відкрилася фотовиставка про людей з інвалідністю, які проявили відвагу у досягненні мрій і реалізували себе, незважаючи на долю (ФОТО)

Новини Вінниці / У Вінниці відкрилася фотовиставка про людей з інвалідністю, які проявили відвагу у досягненні мрій і реалізували себе, незважаючи на долю (ФОТО)

«РівноДоступність. Жити гідно всупереч долі». Саме так називається шведсько-українська фотовиставка, яка побувала в 30 країнах світу, і до 28 листопада експонуватиметься у Вінниці Побачити історії людей, які не здалися, проявили мужність і відвагу у досягненні мрій і реалізували себе, незважаючи на випробування які дала їм доля. Вінничани та гості міста можуть побачити міжнародну експозицію у Департаменті соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації ( І поверх, праве крило адмінбудівлі «Книжка».

«РівноДоступність. Жити гідно всупереч долі». Саме так називається шведсько-українська фотовиставка, яка побувала в 30 країнах світу, і до 28 листопада експонуватиметься у Вінниці. Побачити історії людей, які не здалися, проявили мужність і відвагу у досягненні мрій і реалізували себе, незважаючи на випробування, які дала їм доля. Вінничани та гості міста можуть побачити міжнародну експозицію у Департаменті соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації ( І поверх, праве крило адмінбудівлі «Книжка»).

Організаторами проекту є Національна Асамблея людей з інвалідністю України у співпраці з Посольством Швеції в Україні, Шведським Інститутом.

Героями фотовиставки стали 26 чоловіків, жінок, дітей з Швеції та України, які розповідають і показують свої історії. Кожен із них - перш за все особистість, який має право на гідне життя і рівні з іншими можливості. Герої - люди зі своїми почуттями, мріями і планами, можливостями й потребами.

«Кожна історія - це невелике одкровення, призма, через яку можна поглянути на своє ставлення до людей з інвалідністю, на те, наскільки доступна їхнє навколишнє середовище, наскільки різноманітні і широкі можливості для розвитку і реалізації їхнього потенціалу, які умови надаються їм в Україні для включення в повноцінне життя суспільства і збереження почуття власної гідності», - розповідають організатори.

Серед героїв виставки люди різних професій і статусів, кого прийняли на роботу і тих, хто не може працевлаштуватися, жителів великих і малих міст, а також сільської місцевості. 16 шведських і 10 українських історій, представлених в рамках фотовиставки, закликають кожного задуматися про причини виникнення соціальних перешкод, з якими стикаються дорослі і діти з інвалідністю в процесі досягнення своїх цілей.

Учасники фотовиставки від України – політичний діяч Валерій Сушкевич, юна піаністка із синдромом Дауна Ліза Халявченко, спортсмен з пауерліфтингу Артем Гудзенко, громадський діяч Ярослав Грибальський та вчитель Марта Николаєва, талановитий юнак Михайло Сербін та чарівна жінка Наталія Клименко, юна віолончелістка Олександра Богданова, турботлива мати та щаслива бабуся Людмила Доновська. Також і жителі Вінниці – молода студентка, майбутній психолог Юлія Галачева та обдарований Сергій Лисак - знають, як долати бар’єри.

Своїм життям вони довели, і щодня доводять, що знають, як долати бар’єри, вміють цінувати життя і здатні на подвиги, які під силу тільки вольовим, цілеспрямованим і спраглим до життя людям.

Новини Вінниці / У Вінниці відкрилася фотовиставка про людей з інвалідністю, які проявили відвагу у досягненні мрій і реалізували себе, незважаючи на долю (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінниці відкрилася фотовиставка про людей з інвалідністю, які проявили відвагу у досягненні мрій і реалізували себе, незважаючи на долю (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінниці відкрилася фотовиставка про людей з інвалідністю, які проявили відвагу у досягненні мрій і реалізували себе, незважаючи на долю (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінниці відкрилася фотовиставка про людей з інвалідністю, які проявили відвагу у досягненні мрій і реалізували себе, незважаючи на долю (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінниці відкрилася фотовиставка про людей з інвалідністю, які проявили відвагу у досягненні мрій і реалізували себе, незважаючи на долю (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінниці відкрилася фотовиставка про людей з інвалідністю, які проявили відвагу у досягненні мрій і реалізували себе, незважаючи на долю (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінниці відкрилася фотовиставка про людей з інвалідністю, які проявили відвагу у досягненні мрій і реалізували себе, незважаючи на долю (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінниці відкрилася фотовиставка про людей з інвалідністю, які проявили відвагу у досягненні мрій і реалізували себе, незважаючи на долю (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінниці відкрилася фотовиставка про людей з інвалідністю, які проявили відвагу у досягненні мрій і реалізували себе, незважаючи на долю (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінниці відкрилася фотовиставка про людей з інвалідністю, які проявили відвагу у досягненні мрій і реалізували себе, незважаючи на долю (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінниці відкрилася фотовиставка про людей з інвалідністю, які проявили відвагу у досягненні мрій і реалізували себе, незважаючи на долю (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінниці відкрилася фотовиставка про людей з інвалідністю, які проявили відвагу у досягненні мрій і реалізували себе, незважаючи на долю (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінниці відкрилася фотовиставка про людей з інвалідністю, які проявили відвагу у досягненні мрій і реалізували себе, незважаючи на долю (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінниці відкрилася фотовиставка про людей з інвалідністю, які проявили відвагу у досягненні мрій і реалізували себе, незважаючи на долю (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінниці відкрилася фотовиставка про людей з інвалідністю, які проявили відвагу у досягненні мрій і реалізували себе, незважаючи на долю (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінниці відкрилася фотовиставка про людей з інвалідністю, які проявили відвагу у досягненні мрій і реалізували себе, незважаючи на долю (ФОТО)
Саша Григоровська

10 листопада, 2018