У Вінниці відкриють перший «Open Space»

Новини Вінниці / У Вінниці відкриють перший «Open Space»

У Вінниці з’явиться перший центр з надання послуг у сфері ДРАЦС європейського зразка – «OpenSpace». Офіційне відкриття своєрідного «Прозорого офісу», де надаватимуть послуги з реєстрації актів цивільного стану відбудеться у вівторок, 9 жовтня. Про це NaПарижі розповіли в Головному територіальному управлінні юстиції у Вінницькій області.

У Вінниці з’явиться перший  центр з надання послуг у сфері ДРАЦС європейського зразка – «OpenSpace». Офіційне відкриття своєрідного «Прозорого офісу», де надаватимуть послуги з реєстрації актів цивільного стану відбудеться у вівторок, 9 жовтня, о 10 год. Про це NaПарижі повідомили в Головному територіальному  управлінні юстиції у Вінницькій області.

«Центр з надання послуг у форматі «Open Space» створено на базі Вінницького міського ДРАЦСу. Тут вінничани зможуть без жодних черг отримати весь спектр послуг, які надають відділи ДРАЦС: отримати свідоцтва про народження, шлюб чи його розірвання, свідоцтва про зміну імені, повторні свідоцтва та витяги з Державного реєстру актів цивільного стану, апостиль. В «Open Space» діятиме електрона черга, до того ж за послуги можна сплатити на місці через термінал і не потрібно як раніше бігати кудись і шукати банківське відділення», - розповіли в обласному управлінні юстиції.

На відкриття першого в місті «Open Space» приїде перший заступник Міністра юстиції з питань державної реєстрації Олена Сукманова. Загалом по Україні таких центрів відкрито майже два десятки.