У Вінниці відкриється виставка незвичних картин на склі, які розписані золотом та інкрустовані камінням Swarovski

Новини Вінниці / У Вінниці відкриється виставка незвичних картин на склі, які розписані золотом та інкрустовані камінням Swarovski

У середу, 19 вересня у Вінниці центрі сучасного мистецтва «Галерея ХХI»відкриється персональна виставка скляних картин художниці Лілії Задоянчук під назвою «Тропіки».

У середу, 19 вересня, у Вінниці в центрі сучасного мистецтва «Галерея ХХI» відкриється персональна виставка скляних картин художниці Лілії Задоянчук під назвою «Тропіки».

Роботи виконані за ексклюзивною італійською технологією, унікальність якої полягає в тому, що в скло введений ефект лінзи, завдяки якому воно відблискує й іскриться.

«Від задуму до втілення проходить чимало часу, сил і копіткої праці. Спочатку малюється ескіз, потім робиться форма і плавиться скло при температурі 1200 °C. Після формування скло розписується 24-каратним золотом, товщиною в 0,1 мікрона і знову виплавляється в печі. Золото дає чудовий глянцевий ефект. Готове скло розписується спеціальними фарбами з внутрішньої сторони, а з зовнішньої інкрустується камінням Swarovski Elements», - розповіла художниця Лілія Задоянчук.

Художниця розповідає, що її роботи нині зберігаються у приватних колекціях в Україні, Ізраїлі, США, Швеції, Польщі, Німеччині, Шотландії та Бразилії.

Вінничани матимуть можливість побачити незвичні картини протягом місяця, виставка триватиме до 15 жовтня. Вхід безкоштовний.

Саша Григоровська

17 вересня, 2018