У Вінниці відбудеться виставка раритетних килимів та презентація книги про килимарські традиції Поділля (ФОТО)

Новини Вінниці / У Вінниці відбудеться виставка раритетних килимів та презентація книги про килимарські традиції Поділля (ФОТО)

У середу, 6 березня, у Вінницькому обласному краєзнавчому музеї відкриється виставка раритетних килимів, що зберігаються у приватних колекціях. У рамках цього цікавого заходу, який почнеться о третій годині дня, відбудеться презентація книги «Подільський килим», яка містить багато ілюстрацій. У ній розповідається про килимарські традиції Поділля.

У середу, 6 березня, у Вінницькому обласному краєзнавчому музеї відкриється виставка раритетних килимів, що зберігаються у приватних колекціях.

У рамках цього цікавого заходу, який почнеться о третій годині дня, відбудеться презентація книги «Подільський килим», яка містить багато ілюстрацій. У ній розповідається про килимарські традиції  Поділля. До речі, нині вартість цієї книги складає 650 гривень. На виставці ж її можна буде ніби купити зі знижкою. 

«У цій книжці вперше під однією обкладинкою представлено розмаїття килимів із геометричними орнаментами з музейних збірок Києва, Львова, Вінниці, Житомира й інших міст, а також із приватних колекцій. Увагу зосереджено на килимарській традиції Поділля, бо саме в цьому регіоні України вона була особливо багата й різноманітна», – зазначається на сторінці у Facebook видавництва «Родовід», що є співорганізатором згаданого заходу.

Виставка відкриється о 15:00.


 

Юрій Ярмощук

4 березня, 2019