У Вінниці відбудеться перший чемпіонат України з шахів серед аматорів. Стало відомо про розмір призового фонду

Новини Вінниці / У Вінниці відбудеться перший чемпіонат України з шахів серед аматорів. Стало відомо про розмір призового фонду

Ці змагання проходитимуть у Вінниці з 6 по 10 березня. Очікується, що в них братимуть участь понад півтори сотні шахістів-аматорів, які з'їдуться з різних областей. Стало відомо, що розмір призового фонду складатиме 100 тисяч гривень.

Це перший такий всеукраїнський чемпіонат. Змагання проходитимуть у Вінниці з 6 по 10 березня. Очікується, що в них братимуть участь щонайменше півтори сотні шахістів-аматорів, які з'їдуться з різних областей.

Стало відомо, що розмір призового фонду складатиме близько 100 тисяч гривень.

«Організувати цей чемпіонат було нелегко, адже він є дебютним. Близько трьох місяців ми боролися за право його проведення. І все ж отримали погодження у профільного міністерства, яке поставило наше змагання у свій план. Тобто за успішні виступи нараховуються залікові очки, як і на будь-яких інших офіційних змаганнях. Ми беремо всі фінансові витрати на себе, на що погодилися у міністерстві», – зазначив виконавчий директор Вінницької обласної шахової федерації Георгій Галич.

За його словами, нараз реєстрацію на сайті обласної федерації пройшли близько 120 шахістів із 24-х регіонів.

 
 

Юрій Ярмощук

14 лютого, 2019