У Вінниці відбудеться безкоштовний концерт військово-патріотичної групи "Наш день"

Новини Вінниці / У Вінниці відбудеться безкоштовний концерт військово-патріотичної групи "Наш день"

У Вінниці відбудеться презентація творчості вінницького музичного гурту «Наш день». Відомо, що супроводжуватиме музикантів військовий оркестру Центру військово-музичного мистецтва Повітряних Сил Збройних Сил України. Також чудовою новиною для меломанів та поціновувачів української музики є вільний вхід на концерт.

У Вінниці відбудеться презентація творчості вінницького музичного гурту «Наш день». Відомо, що супроводжуватиме музикантів військовий оркестр Центру військово-музичного мистецтва Повітряних Сил Збройних Сил України. Також чудовою новиною для меломанів та поціновувачів української музики є вільний вхід на концерт.

У вінницькому Будинку офіцерів 21 листопада 2019 року о 19.00 пройде концерт-презентація творчості музичного гурту «Наш день», створеного у Вінниці на базі Центру військово-музичного мистецтва ПС ЗСУ. Виконують артисти лише авторську музику в різних стилях та напрямках, але при цьому не втрачаючи своєї самоідентичності. В репертуарі колективу вже чимало пісень, проте постійно продовжується робота над новим музичним матеріалом. Тематика творів абсолютно різнопланова: це пісні про сучасні Повітряні Сили, війну на сході України, кохання, життя та віру в майбутнє.

Коротко про історію створення колективу. У 2016 році, при підготовці до Всеукраїнського конкурсу військово-патріотичної пісні «Озброєні піснею, покликані маршем», музикантам було запропоновано написати авторську пісню. І ось за написання тексту взялася дружина одного із музикантів – Олена Рокицька, чий брат на той час проходив службу в зоні проведення АТО, а Микола Качур –  поклав ці вірші на музику.

Прем’єра пісні «Солдат» відбулась на конкурсі у Чернігові, де колектив блискуче виступив та отримав заслужене Гран-прі. Саме тоді хтось із хлопців радісно вигукнув: «Сьогодні НАШ ДЕНЬ!», і відтоді ці слова у подальшому стали назвою колективу.

Далі були Всеукраїнські конкурси у Харкові (2017 рік, пісня «Солдат»,1 премія), Чернігові (2019 рік, пісня «Герої нашого часу»,1 премія), неодноразові поїздки в зону проведення ООС та виступи перед військовослужбовцями і цивільним населенням.

Нещодавно відбувся сольний концерт гурту у вінницькому молодіжному центрі «Квадрат», де сучасна звукова апаратура та світлове обладнання дали новий поштовх для творчої роботи. Також вже на наступний рік запланований всеукраїнський тур групи за сприянням Військово-музичного управління Збройних Сил України.

До складу колективу увійшли артисти військового оркестру, а саме:

  • Ігор Безпалько фронтмен, вокал;
  • Микола Качур, соло-гітара, автор музики;
  • Сергій Лисенко, бас-гітара;
  • Андрій Пашинін, акустична гітара;
  • Анатолій Рокицький, клавіші;
  • Богдан Федорець, ударні. 

Для своїх пісень музиканти обирають саме слова ще поки маловідомих авторів – Олени Рокицької, Віктора Рябошапки, Олени Книш, Світлани Шевченко, але всі вони мають глибокий зміст і пронизані вірою, незламним духом та любов’ю до рідної землі.